CICLISME - GIRO D'ITÀLIA
Esports 15/05/2014

Joaquim Rodríguez perd les opcions de guanyar el Giro a Montecassino

El català de Katiuixa pateix de nou una caiguda i cedeix gairebé 8 minuts respecte un el grup del líder i vencedor d'etapa Michael Matthews, en una forma extraordinària

Albert Rabadan
1 min
Joaquim Rodríguez després de la caiguda en la sisena etapa / LUK BENIES / AFP PHOTO

BarcelonaEl Giro d'Itàlia sembla acabat per Joaquim Rodríguez, que continua amb la seva ratxa de mala sort amb les caigudes que arrossega des de les Ardenes. El català ha tornat a tastar l'asfalt a la sisena etapa del Giro d'Itàlia, acabada al port de Montecassino (2a categoria) on, adolorit, ha creuat la línia de meta amb 7 minuts i 43 segons de desavantatge. Posteriorment ha anat a fer-se proves de possibles lesions a l'hospital.

L'etapa més llarga d'aquest Giro d'Itàlia, de 257 km, ha servit per consolidar l'estratosfèric estat de forma del jove australià Michael Matthews (Orica-GreenEdge), que vestit amb la 'maglia rosa' de líder ha mostrat el seu cantó més polivalent per endur-se un triomf d'etapa molt exigent degut a la llargada de l'etapa i les dures condicions de l'ascens final, amb pluja i un alt ritme per part de l'equip BMC per condicionar la classificació general. Al final ha batut als única tres companys que han aguantat amb ell fins a meta: Evans, Tim Wellens (Lotto-Belisol) i Matteo Rabottini (Neri Sottoli).

Una caiguda al peu del port final ha deixar Cadel Evans (BMC) com el millor home de la general en el grup capdavanter, fet que ha aprofitat el seu equip amb un gran treball de Daniel Oss i Steve Morabito per deixar enrere la resta de favorits. Finalment Evans s'ha col·locat segon a la general, a 21 segons de Matthews, mentre Rigoberto Urán és tercer a 1:28 i el colombià Nairo Quintana, 10è a 2:08.

stats