Ciclisme
Esports 12/12/2011

Joaquim Rodríguez compartirà lideratge a Katiuixa amb Denis Mentxov, nou fitxatge de l'equip rus

El millor ciclista de voltes que ha donat Rússia, Denis Mentxov, finalment ha fitxat per Katiuixa després de la desaparició de Geox

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaEl ciclista català Joaquim "Purito" Rodríguez haurà de compartir galons la temporada 2012. El rus Denis Mentxov, guanyador de dues Vueltas a Espanya (2005 i 2007) i un Giro d'Itàlia (2009) finalment ha signat pel Katiuixa, l'equip estrella del seu país, un cop s'ha donat per feta la desaparició del seu antic equip, el Geox, amb el qual no va poder participar al Tour de França.

Mentxov sempre havia refusat l'opció d'encapçalar el Katiuixa per discrepàncies amb l'anterior director, Andrei Txmil, però amb el canvi de directiva i l'entrada de l'exciclista Viatxeslav Ekimov al Russian Global Cycling Project, el ja veterà ciclista (farà 34 anys el pròxim gener) ha decidit encarar una etapa que, segons diu el resident a Navarra, "ajudarà a mantenir Rússia en una posició puntera dins l'esport mundial".

El calendari no hauria de ser un problema de convivència, atès que el de Parets del Vallès ja ha decidit renunciar al Tour de França per a la temporada 2012, la principal aspiració de Mentxov. Tanmateix, el fitxatge del rus resta lideratge al que va ser guanyador del rànquing mundial de 2010, i tal com va mencionar en una entrevista a l'ARA, l'arribada del rus sí que podria influir en la seva renovació amb Katiuixa.

stats