Barça
Esports 10/07/2022

Javier Tebas, un discurs a mida per a cada ocasió

El president de la Lliga ha anat canviant el to amb el club blaugrana, passant de l'amenaça a una certa complicitat

Oriol Cartró
3 min
'Legends' convierte a Madrid en el museo internacional del fútbol

BarcelonaJavier Tebas, president de la Lliga espanyola de futbol, s'havia passat els últims mesos atacant el Barça en totes les direccions possibles, recalcant en cada mitjà de comunicació que passava i quan tenia l'oportunitat de parlar que el club blaugrana no tenia capacitat de fitxar cap jugador per la seva situació econòmica. Tot i que les seves funcions són unes altres, semblava que el president de la Lliga espanyola fos una espècie de portaveu del club blaugrana, però parlant sempre de manera negativa vers la institució.

Després de la negativa del club a entrar dins el projecte CVC pel tema dels drets de televisió es va agreujar la situació entre els dos bàndols. Malgrat que posteriorment Tebas va recalcar que la unió amb CVC no era obligatòria, sinó voluntària. Tot i això, el president de la Lliga no va dubtar en dir que el Barça estava en mans de Florentino Pérez i la Superlliga i que feia cas a tot el que volia el president blanc. Fins i tot es van viure moments de tensió quan el president de la Lliga va dir que el Barça no podia fitxar Lewandowski, i aleshores al jugador li van entrar els dubtes, fins al punt que l'agent del davanter polonès, Pini Zahavi, va trucar a Laporta en plena junta a la Jonquera per demanar-li explicacions. Però el president blaugrana el va tranquil·litzar, mantenint el pacte amb l'agent.

Després de les paraules de Tebas i la posterior trucada de l'agent de Lewandowski, Laporta va fer unes declaracions institucionals als mitjans del club demanant a Tebas que s'abstingués de parlar sobre possibles incorporacions del Barça, a banda de retreure-li la manera com ho fa, sigui voluntària o involuntària: "Davant les manifestacions del president de la Lliga dient que no podem fitxar un jugador, m'agradaria recordar-li que les seves funcions són les de vetllar per la Lliga de Futbol Professional i pels clubs, per la qual cosa li demano que s'abstingui de fer comentaris sobre si podem fitxar o no un determinat jugador, perquè això perjudica clarament els interessos del Barça". Això va ser a finals de maig.

Laporta va posar Tebas a lloc

Des de llavors, el darrer mes i mig, que Tebas ha abaixat el to en les últimes declaracions que ha fet. L'estirada d'orelles del president blaugrana va donar resultat i el màxim responsable de la Lliga va canviar el seu discurs sobre la capacitat que té el Barça per fer incorporacions aquest estiu, a l'espera que l'entitat blaugrana activi la segona palanca -la venta d'un 15% més dels drets televisius- a partir del 15 de juny. De dir que el Barça no tenia capacitat per fitxar, Tebas va passar a obrir la porta a l'arribada de jugadors a l'entitat blaugrana: "Ells saben els números i, si les palanques produeixen aquesta capacitat, podran fer fitxatges".

El discurs del president de la patronal del futbol, fins i tot, ha passat de la bel·ligerància a una certa complicitat. Segons Tebas, el Barça és una màquina de fer diners, ha apostat per la recuperació econòmica del club i creu que va per bon camí per intentar pal·liar les pèrdues. Respecte al tema de Lewandowski, espera que el jugador polonès arribi a Barcelona i faci un bon campionat: "Espero les palanques el facin poder arribar al Barça, perquè és una llegenda del Bayern i del futbol europeu". De no tenir possibilitat a fitxar-lo, a desitjar que el club blaugrana ho faci. A Tebas li convé presidir una competició amb grans jugadors, que va brillar quan la rivalitat entre Leo Messi i Cristiano Ronaldo era hegemònica. Amb Mbappé quedant-se a París, qualsevol fitxatge de renom que faci el Barça beneficiarà l'espectacle de la Lliga.

stats