BARÇA
Esports 06/02/2015

Faus i Vilarrubí contradiuen Bartomeu: "No hi ha voluntat política en la imputació"

El vicepresident econòmic del Barça ha parlat aquest divendres a 'El matí de Catalunya Ràdio' i el vicepresident institucional Carles Vilarrubí ha participat en la tertúlia de 'El món a RAC1'

N. G.
4 min
Javier Faus i Gerard Piqué, durant la roda de premsa amb Qatar Airways / ALBERT LLIMÓS

BarcelonaEl vicepresident econòmic del Barça, Javier Faus, ha parlat aquest divendres a 'El matí de Catalunya Ràdio' mentre que Carles Vilarrubí, vicepresident institucional del club, ha participat en la tertúlia de 'El món a RAC1'. "No hem enganyat. El que digui el fiscal no és càtedra, el fiscal és una part interessada del procés", ha dit Faus. "L'acord amb Neymar va ser molt complex. Serà el millor jugador del món quan es retirin Messi i Cristiano i vam necessitar vuit contractes per aconseguir aquest fitxatge. Va ser una operació complexa, però no és una operació fraudulenta", ha afegit.

"Segons Hisenda, els 40 milions que vam pagar com a prima de fitxatge al pare de Neymar són salari. I la Fiscalia, Hisenda i el jutge no s'ho creuen. Creuen que és per al nen i, per tant, hauríem d'haver retingut l'IRPF a Espanya", ha afegit. "Tot i haver pagat la complementària, la Fiscalia vol que l'expresident del Barça, Sandro Rosell, i el president del Barça, Bartomeu, estiguin imputats", comenta Faus.

Faus ha explicat per què s'han trencat les negociacions per arribar a un acord: "És habitual arribar a pactes amb Hisenda pagant. A Hisenda li encanten els pactes de conformitat. El que volia Hisenda, l'avocat de l'estat i la Fiscalia era que el Barça, Rosell i Bartomeu assumissin que havien comès un delicte. I aquí és quan el Barça diu no. Com a entitat jurídica, el Barça mai assumirà que ha comès un delicte. Si l'ha comès, que m'ho digui un jutge i un tribunal, però amb tots els respectes, que no m'ho digui un funcionari de l'Estat", ha indicat Faus.

Sobre la imputació de Bartomeu, Javier Faus ha dit: "El senyor Bartomeu està imputat per un tema insòlit. El pare ens va demanar ajornar l'últim pagament al 2014. Per què el jutge imputa Bartomeu, sense que l'Agència Tributària pregunti res? No hi ha una raó caiguda del cel, no hi ha un senyor que digui que ara toca anar a pel Barça, no hi ha voluntat política. És una decisió que ha pres la Fiscalia de l'Audiència Nacional en aquest moment", ha apuntat. En aquest sentit, contradient la teoria de Bartomeu, també s'ha pronunciat el vicepresident institucional del Barça, Carles Vilarrubí, a 'El món a RAC1': "No vaig escoltar directament les declaracions de Bartomeu. Estic d'acord amb el que diu el vicepresident Faus: la teoria del complot polític, en general, no la comparteixo i en particular, en aquest cas, tampoc. Crec que aquí el fiscal actua veient un informe d'Hisenda. Potser ho he interpretat malament, perquè equivocar-se és humà. També un inspector d'Hisenda es pot equivocar en la redacció d'un informe. És a dir, crec que aquí hi ha algun error o bé una informació que no se'ns ha explicat", ha apuntat després de mostrar-se "sorprès" per la imputació del president. "Confio que Ruz el desimputi quan el proper divendres vagi a declarar", ha explicat.

"No és normal pagar 40 milions al pare d'un jugador, però tampoc seria normal pagar 17 milions per un jugador com Neymar. No hi ha res normal. Jo ara potser faria la retenció dels 40 milions i després reclamar que em retornessin la retenció dient que és una prima de fitxatge, ara ho hauria fet al revés", ha assegurat, i ha afegit: "Ara hem de posar tota la carn a la graella per desimputar el president, i això ja no ho porto jo, ho porta l'advocat personal de Bartomeu".

Les eleccions

Sobre les eleccions i la candidatura de Bartomeu, Faus ha dit: "Ell es presentarà, passi el que passi amb la seva imputació. Jo estaré a la seva disposició i li donaré suport, però tinc les meves obligacions familiars i empresarials i també hauré de valorar quan arribi el moment".

"Tant el candidat Bartomeu com la resta de candidats hauran d'explicar què volen per al Barça en els propers anys. Potser hi ha candidats que volen canviar d'entrenador i també podran portar noms de secretaris tècnics. Però serà important que expliquin el projecte de club. Nosaltres, per exemple, hem primat el tema econòmic, volíem que el club fos solvent", ha comentat Faus.

També s'ha pronunciat sobre aquest tema Vilarrubí. "En cap cas seré candidat a la presidència del Barça i si Bartomeu creu que el puc ajudar, estaré al seu costat", ha afirmat abans de concloure: "En absolut, no em presentaré a les eleccions del Barça si no és amb Bartomeu".

Els drets televisius

Sobre els drets televisius, Faus ha dit: "No t'avançaré amb qui acabarem pactant, però en 10-15 dies acabarem decidint. Aquest tema l'està liderant el president directament". "A nivell de televisió, les dues ofertes són pràcticament iguals. Els drets de televisió, amb un acord amb els altres equips i la LFP està fixat. És més un tema qualitatiu: si seguir sent fidels o anar amb una de les companyies més grans del món, la tercera empresa de telecomunicacions del món. Només és un tema qualitatiu", ha explicat Faus. "Decidirem en base als interessos del Barça", ha sentenciat.

La sanció de la FIFA

"No sé què estan fent els meus companys de l'esportiva per retenir els nens que ara no poden jugar", ha comentat. "La meva intuïció és que aquest tema el va portar algú de la competència", ha dit Faus, sobre qui va denunciar el Barça a la FIFA pel fitxatge de menors d'edat. "El Barça tenia molt èxit, ho guanyava tot, i La Masia era un model", ha dit, i ha seguit afirmant: "Algú va voler carregar-se tot això".

Contracte amb Qatar

"Tots els contractes que signi aquesta directiva que afectin la samarreta del Barça, per Estatuts, s'han d'aprovar en l'assemblea de compromissaris. I l'assemblea es convocarà al setembre, després de les eleccions", ha indicat Faus. "Del tema Qatar no és cert que estiguem parlant de l'estadi, no és cert", ha sentenciat. "El president de Qatar Airways va dir que no descartaven posar el nom a un estadi, però en general. Però no hem parlat de posar el nom de Qatar Airways al nostre estadi, això és un tema que haurà de tractar el futur president".

stats