Esports 11/06/2021

Itàlia confirma les bones sensacions davant Turquia

Després de no haver estat al Mundial, els italians signen una estrena d'Eurocopa convincent

2 min
Els jugadors de la selecció d’Itàlia celebrant el primer gol del partit, que es va marcar Turquia en pròpia porteria.

BarcelonaMalgrat que Turquia podia ser un candidat a donar la sorpresa en l’estrena de l’Eurocopa, Itàlia va confirmar els bones sensacions mostrades en la fase prèvia de classificació per a la competició i va resoldre amb encert i convenciment el primer partit del torneig (0-3). El combinat nacional turc, que va aguantar els primers 45 minuts defensant-se, va ser una joguina trencada en mans d’una selecció italiana que es va divertir a partir de la segona meitat. Després de ser un dels grans absents en el Mundial del 2018, Itàlia ha ressuscitat de la mà de Roberto Mancini i, malgrat no formar part del grup dels principals favorits, ahir va presentar candidatura a ser una selecció a tenir molt en compte. 

Un gol en pròpia porteria de Merith Demiral, central del Juventus, va servir al combinat nacional italià per obrir la llauna en un enfrontament jugat a Roma. Aprofitant les arribades per banda -un recurs habitual que va explotar Itàlia-, el jugador del Sassuolo Domenico Berardi va veure com la seva centrada al cor de l’àrea era desviada a gol pel central turc al minut 53. De la mateixa manera que el gol va ser una injecció d’energia per a un conjunt italià que estava sent millor, la diana va ensorrar una Turquia incapaç de reaccionar en el que quedava de partit.

Itàlia va olorar la sang i va dedicar la resta del partit passar-s’ho bé i a segellar un triomf que en cap moment va semblar que podia perillar davant d’una selecció turca que es va trencar quan va intentar fer un estèril pas endavant. Ciro Immobile, davanter centre del Lazio, va marcar el segon poc després de l’hora de partit i sentenciava definitivament el duel. 

El millor gol de la nit, però, el signaria Lorenzo Insigne. El davanter del Nàpols, tot sol, va connectar una rosca impossible per al porter turc Ugurcan Çakir, que, tot i haver fet una bona primer meitat, no va poder aturar la gresca italiana a la represa. A les acaballes del partit, Turquia hauria pogut maquillar el marcador, però Burak Yilmaz, escorat, no va rematar amb prou contundència per inquietar el porter del Milan Gianluigi Donnarumma.

Bèlgica, plat fort del dia

Avui es jugaran tres partits. Gal·les, comandat per Gareth Bale, i Suïssa obriran el foc (15 hores). Després serà el torn de Dinamarca, que s’enfrontarà a la debutant Finlàndia (16 hores). I a la nit hi haurà el plat fort del dia, quan Bèlgica, dirigida pel tècnic català Robert Martínez, jugarà contra Rússia.

stats