Lliga Femenina
Esports 18/10/2011

La 'Baby Shaq' de la lliga femenina, preparada per fer la primera esmaixada de la història

Sílvia Domínguez i Laia Palau al·lucinen amb Isabelle Yacoubou, pivot de Ciudad Ros Casares que dissabte es va penjar de l'anella durant una roda d'escalfament

àlex Gozalbo
2 min
Isabelle Yacobou.

BarcelonaIsabelle Yacoubou es pot convertir en la primera jugadora de la història a fer una esmaixada en un partit de la lliga femenina. La pivot de Ciudad Ros Casares es va penjar de l'anella dissabte passat, durant la roda d'escalfament prèvia al partit contra l'Uni Girona FC (76-60).

"Ho vaig veure i no m'ho podia creure, vaig estar dos minuts per recuperar-me", diu Sílvia Domínguez, base del conjunt valencià. "Per un moment vaig pensar que Shaq jugava amb nosaltres", va escriure la jugadora catalana al seu Twitter.

A Yacoubou, que porta una genollera amb la inscripció Baby Shaq, sempre la comparen amb l'exjugador de la NBA. "No sé ben bé com va anar, simplement vaig saltar per fer una safata normal i, una vegada a l'aire, em vaig veure tan a prop del cercle que vaig acabar esmaixant la pilota", recorda la pivot francesa.

"Quan jo jugava a França ja es parlava d'una noia de 17 anys que podia fer esmaixades", explica Laia Palau, capitana de Ciudad Ros Casares. De fet, a internet hi ha vídeos en què es veu la jugadora fent alguna esmaixada després dels entrenaments.

Fins ara cap jugadora ha fet una esmaixada en un partit de lliga femenina. Astou Ndour (Gran Canària 2014) ho va aconseguir en un Campionat d'Espanya júnior, i Maria Stepanova i Sylvia Fowles, en un All-Star de l'Eurolliga.

A la WNBA Lisa Leslie va ser la primera jugadora a completar una esmaixada, fita que també van aconseguir després Candace Parker, Michelle Snow i Sylvia Fowles.

A més, Britney Griner, una jugadora que aquest dimarts compleix 21 anys i ja competeix amb la selecció dels Estats Units, té diversos vídeos a internet en què completa diferents esmaixades.

stats