Primera Iberdrola
Esports 04/09/2021

Inici de curs ben dolç per al Barça femení (5-0)

L'equip de Jonatan Giráldez s'estrena amb una victòria contundent contra el Granadilla

Alexia Putellas i Bruna Vilamala celebrant el tercer gol blaugrana contra el Granadilla

Sant Joan DespíComença un nou curs al Johan Cruyff. Lluny queda el primer triplet de la història blaugrana, que ja és aigua passada després d'un estiu ple de canvis. Nou entrenador, reforços a la plantilla i un nou repte al davant encara més gran que l'anterior: l'obligació de repetir la gesta de la temporada passada. Com els últims anys, el Barça és el clar favorit per endur-se el títol de la Primera Iberdrola i els primers tres punts ja són a la butxaca. Un triomf treballat davant el Granadilla canari (5-0) ha servit per arrencar una temporada que vol tornar a ser excepcional.

Com en el primer dia d'escola, hi ha alumnes a qui els costa sortir del llit, mentre que uns altres s'aixequen d'un salt abans que soni el despertador. El conjunt dirigit per Jonatan Giráldez és dels segons. Les blaugranes han començat el primer partit de la temporada marcant el ritme. Amb combinacions ràpides i decisió, s'han plantat en camp contrari i, aprofitant els espais entre línies, han amenaçat la porteria d'Aline sense descans. Però, com qualsevol alumne, el primer dia sempre és més feixuc de l'habitual. De les botes de Bruna Vilamala, Irene Paredes, Alexia Putellas i Aitana Bonmatí han sortit xuts potents que podien haver fet pujar el primer gol al marcador, però cap ha anat prou ben encaminat a porteria.

Els inicis sempre són complicats, però les blaugranes han sabut prémer la tecla adequada amb la seva alumna més avantatjada. Bruna Vilamala, que enguany comença la primera temporada com a jugadora del primer equip de ple dret, ha enviat la pilota al fons de la xarxa per obrir el marcador. L'esfèrica, filtrada des de les botes de Paredes, ha arribat fins a Aitana Bonmatí des de la línia de fons, que ha habilitat Vilamala per signar el primer gol pel conjunt culer.

Bruna Vilamala celebrant el seu gol contra el Granadilla

I, com si estigués jugant amb les seves amigues al pati de l'escola, Vilamala s'ha continuat divertint sobre la gespa de l'estadi. Sempre atenta al joc de l'equip i pendent dels moviments de la defensa rival, la jove promesa blaugrana ha tornat a trobar premi. Després d'una passada de Mariona, Vilamala ha creuat un xut al segon pal, imparable per a Aline. Amb el 2-0, els espectadors presents al Johan s'ha encès en dues accions en què l'àrbitra Alicia Espinosa no ha estat encertada, just abans del xiulet que marcava el camí de vestidors.

Pressió i fam de gols

Al segon temps, el Barça no ha cedit ni una acció. Amb la pilota enganxada als peus, les blaugranes han controlat tot el terreny, fent i desfent al seu gust, imposant el seu ritme i tallant les poques ocasions de perill de l'equip canari. Pocs minuts després de la represa, Alexia ha aprofitat una centrada de Crnogorcevic des de l'àrea petita per sumar el tercer. Entre crits de "MVP" dels 2.011 culers aplegats a l'estadi, la capitana celebrava amb les seves companyes la diana. La millor jugadora d'Europa continua tenint fam de gols i lidera el Barça en aquesta nova etapa amb Jonatan Giráldez al capdavant.

Alexia Putellas marcant el tercer gol del Barça

Els minuts anaven passant i les blaugranes no aixecaven el peu de l'accelerador. En un córner al 68, Patri Guijarro ha rematat la pilota escorada al pal dret per signar el quart. La festa blaugrana continuava vibrant gràcies a una afició que ha corejat les seves futbolistes i ha aplaudit cada acció de perill que no ha acabat veient porteria en els últims instants del partit. Com si es tractés d'una recompensa, Claudia Pina ha marcat la cinquena diana. La jugadora de Montcada i Reixac, que ha tornat enguany a vestir la samarreta blaugrana després d'una temporada al Sevilla, ha celebrat així el seu nou debut al Barça.

L'inici de curs a Can Barça ha sigut ben dolç per al conjunt de Giráldez. Conscients que la temporada serà llarga i feixuga, cada partit és clau per tornar a repetir una gesta històrica com la temporada passada. Això sí, la il·lusió continua intacta al Johan Cruyff.