TENIS - WIMBLEDON
Esports 30/06/2011

La inesperada derrota de Federer dibuixa una final Nadal-Djokovic

Oriol March
2 min
La inesperada derrota de Federer dibuixa una final Nadal-Djokovic

Ahir no era el dia de Roger Federer, sis vegades campió a Wimbledon i especialista suprem en el joc sobre la gespa. En un partit arítmic, estrany, sorprenent, va caure derrotat davant del francès Jo-Wilfried Tsonga, dotat de tirs imponents i d'una alegria encomanadissa a la pista. Però ahir a Federer no se li va enganxar el somriure permanent de Tsonga, sinó que més aviat se li va encomanar la inconstància exhibida pel francès en els dos primers sets, que van caure a favor del suís. Però a partir d'aquí el vent va girar i Federer va deixar escapar un partit que dominava amb autoritat, com acostuma a fer sobre la gespa de Londres. Però no ho va saber materialitzar i Tsonga es va anar fent cada vegada més gran, més inabastable, fins que es va convertir en el botxí del suís per 3-6, 6-7, 6-4, 6-4 i 6-4. "Avui tot m'entrava, ha estat increïble", va afirmar un exultant Tsonga a peu de pista.

Ja és el segon any consecutiu que Federer perd als quarts de final. En l'edició anterior va caure contra el txec Thomas Berdych, jugador similar al seu rival d'ahir per la potència dels seus cops i per l'agressivitat del seu joc. La derrota d'ahir sorprèn especialment perquè la seva temporada anava totalment encaminada a guanyar sobre la gespa londinenca. Només cal veure l'agressivitat que va mostrar a Roland Garros, on va desplegar cops ràpids i una tendència gairebé exagerada a jugar dins la pista i així atacar millor, per saber que el seu full de ruta tenia encerclada en vermell la cita de Wimbledon. Tot i mantenir el tercer lloc del rànquing mundial, el suís s'haurà d'espavilar en la temporada de pista dura dels Estats Units per no cedir més terreny.

La resta, previsible

La resta del quadre va avançar sense sobresalts. El serbi Djokovic serà el rival de Tsonga a les semifinals i a l'altre extrem del quadre es trobaran Nadal i l'escocès Murray. Així doncs, a l'horitzó ja s'hi dibuixa un nou Nadal-Djokovic, el nou clàssic del tenis mundial. Al número 1 mundial només li val guanyar per seguir retenint el tron de l'ATP.

stats