Esports 28/02/2013

Un incident amb una bengala dispara les alarmes

El club estudiarà les imatges per aclarir l'episodi

T.p.
2 min
El moment en què la bengala va ser llançada per segon cop.

Barcelona.Poc després del tercer gol del Reial Madrid al partit de tornada de les semifinals de la Copa del Rei, un espectador va llançar una bengala des de la tercera graderia del Gol Sud del Camp Nou cap a la zona que ocupaven els aficionats del Reial Madrid, que eren uns 500. Les càmeres de televisió van captar el moment en què la bengala ja havia impactat a la zona reservada per als aficionats visitants. Just després, un dels seguidors madridistes va llançar la mateixa bengala cap a la zona on era l'afició blaugrana, cosa que va provocar que molts espectadors donessin per fet que els responsables del llançament eren madridistes. Els fets van passar al tercer anell del Gol Sud, i es va provocar un petit incendi que es va apagar ràpidament. Els serveis de seguretat del club no tenen constància que aquest incident provoqués cap ferit, però s'han disparat les alarmes dins del club per la gravetat dels fets.

Aquest és el primer cop en moltes temporades que aficionats del Barça llancen una bengala dins del Camp Nou, i això podria comportar una sanció. Undiano Mallenco, l'àrbitre del partit, no va recollir l'incident en l'acta del partit, però això no vol dir que el Barça no sigui sancionat. La Comissió Antiviolència podria actuar d'ofici i acabar imposant una multa al club blaugrana, ja que les càmeres de televisió van captar part de l'incident. Precisament el Barça estudiarà ara les imatges, tant les de televisió com les de les càmeres de seguretat de l'estadi, per intentar treure conclusions sobre l'incident. Inicialment es va pensar que eren els aficionats madridistes els que havien llançat la bengala, però els espectadors que eren a la zona han confirmat que es va llançar des del sector barcelonista, cosa que ha provocat que la directiva treballi en l'afer. Oficialment, però, el Barça no dirà res fins a la pròxima junta directiva. El club i els Mossos d'Esquadra estudiaran les imatges per intentar trobar el responsable d'un incident que es va produir quan el partit ja estava sentenciat. El clàssic va ser presenciat per uns 500 aficionats del Madrid, alguns dels quals van venir des de Madrid amb símbols del grup ultra Ultras Sur.

Incidents abans del partit

Quan els aficionats radicals del Reial Madrid van arribar a l'estadi escortats pels Mossos d'Esquadra unes tres hores abans del partit ja es van produir incidents. Alguns seguidors del Barça esperaven l'arribada dels Ultras Sur i, quan aquests aficionats del Madrid ja eren dins de les instal·lacions, diversos barcelonistes que solen trobar-se en bars pròxims al Camp Nou i no entren a veure el partit van llançar diverses bengales des de fora. Els incidents van ser gravats i penjats a les xarxes socials, en alguns casos amb persones que afirmaven que els responsables del llançament de les bengales eren els Boixos Nois. A la seva web oficial, aquesta penya de moment no ha fet cap comunicat.

L'incident amb la bengala arriba just després que diversos seguidors es queixessin per la presència d'aficionats amb simbologia dels Boixos Nois en els últims desplaçaments a Milà i Madrid. El club sempre ha defensat que lluita per mantenir els radicals allunyats de les instal·lacions i que tampoc està treballant en el projecte de la Grada Jove perquè no compta amb l'aprovació dels Mossos d'Esquadra.

stats