ESPORTS
Esports 20/06/2013

La jutge imputa Leo Messi i el seu pare per frau fiscal

Ha citat a declarar el jugador argentí el pròxim 17 de setembre

Ara
1 min
Leo Messi / EFE

BarcelonaLa titular del jutjat d'instrucció 3 de Gavà ha imputat aquest dijous Leo Messi i el seu pare arran de la querella presentada contra ells per tres presumptes delictes de frau fiscal. L'ha citat a declarar el 17 de setembre, una data que coincideix amb una jornada de la Lliga de Campions.

La jutge ha admès la querella presentada per la Fiscalia, que acusa l'argentí d'haver defraudat més de 4 milions d'euros per ocultar els ingressos derivats dels drets d'imatge gestionats pel futbolista durant tres anys, concretament entre les temporades 2007 i 2009.

La querella es fonamenta en el fet que Leo Messi no va tributar els ingressos per drets d'imatge i va simular la cessió d'aquests drets a societats purament instrumentals de paradisos fiscals, com l'Uruguai i Belize.

L'escrit presentat per la Fiscalia manté que Messi va fer servir una estratègia per ocultar els ingressos per drets d'imatge, concretament, un milió l'any 2007 i un milió i mig els anys 2008 i 2009. La querella de la fiscal Raquel Amado també afecta Jorge Messi, el pare del jugador, perquè quan el futbolista era menor d'edat, va ser ell qui va dissenyar un muntatge per eludir l'obligació tributària. L'escrit detalla els ingressos de Leo Messi per drets d'imatge: 2.558.000 l'any 2007, 3.817.000 l'any 2008 i 3.798.000 l'any 2009. Aquest darrer any, Messi va guanyar la seva primera Pilota d'Or.

El gabinet de premsa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya recorda que l'admissió a tràmit és un pas habitual un cop es presenta una querella per tal que el jutjat pugui començar a investigar i arribi a la conclusió de si s'ha comès o no un delicte.

stats