Barça

Els promotors de la moció volen garanties

Demanen al Barça incrementar de cinc a nou membres els integrants de la mesa del vot

Els impulsors de la moció de censura contra la junta de Josep Maria Bartomeu van demanar ahir incrementar el nombre de membres de la mesa del vot, que passaria de cinc a nou. De les quatre persones extra, dues persones serien designades pels promotors crítics i les altres dues pel club.

“Entenent que la junta directiva defensa els mateixos valors democràtics que els seus treballadors, volem acompanyar-los a l’hora de fer encara més transparent aquest procés de validació proposant al club que permeti la presència de, com a mínim, dos representants d’aquests grups d’opinió i precandidatures durant el procés de validació de signatures que ha de dur a terme la mesa del vot de censura. Entenem que el FC Barcelona i la seva junta estaran a favor de donar el màxim rigor i escrutini al recompte. Per aquest motiu demanem que consideri el fet d’incrementar el nombre de membres de la mesa del vot, que passarien de cinc a nou, de manera que la incorporació de dues persones més quedi equilibrada amb la incorporació, també, de dues persones que designi el club, a fi i efecte de garantir la paritat de la mesa”, van expressar en un comunicat els promotors de la moció de censura, que van presentar la setmana passada 20.687 signatures de socis perquè l’actual directiva abandoni el Camp Nou. Si se’n validen 16.521, la iniciativa tirarà endavant i Bartomeu haurà de posar les urnes per sotmetre el seu mandat a votació. I si perd per més de dos terços dels suports, haurà de dimitir abans d’hora. No ha passat mai a la història del Barça.

La moció divideix precandidats i reformula l'entorn del Barça

Vallbona, president de la mesa

En la mateixa comunicació, els impulsors de la moció van afegir: “Aquesta proposta no queda emparada legalment pels estatuts de manera expressa, però entenem que no significaria sinó augmentar la capacitat de control de la mesa del vot de censura i la transparència de tot el procediment, que edificaria així una imatge encara més elevada del FC Barcelona com a club referent en matèria de drets dels seus associats”. En aquest sentit, un dels promotors de la moció va piular: “Quatre ulls veuen més que dos, i vuit, més que quatre”.

A l’espera que el Barça comuniqui si accepta la demanda, tot apunta que el president de la mesa del vot serà Josep Maria Vallbona, home de la màxima confiança de Josep Soteras, president de la Federació Catalana de Futbol. L’anunci de Vallbona podria ser oficial avui mateix. Tot i això, el Barça encara té temps per constituir la mesa. Podria demorar-ne el nomenament fins a la setmana vinent.

EDICIÓ PAPER 05/12/2020

Consultar aquesta edició en PDF