Publicitat
Publicitat

BARÇA

12 hores per votar i activitats per fomentar la participació

Les urnes s’obriran a les 9 del matí i la jornada de votació s’allargarà fins a les 21

Després de molts dies de feina, el Camp Nou ja està llest per acollir els 118.580 socis que estan convocats avui a les urnes per votar en el transcendental referèndum sobre el futur de l’estadi i la construcció d’un nou Palau Blaugrana i d’un nou Miniestadi. Unes obres, les més importants des que l’any 1957 es va inaugurar el Camp Nou, que tindran un cost de 600 milions d’euros i que, en cas que el projecte tiri endavant, s’allargaran durant quatre temporades: començaran el 2017 i s’acabaran al llarg del 2021. El club ha mirat d’explicar el projecte durant un mes amb exposicions itinerants per tot el territori, amb la intenció d’aconseguir una participació massiva.

La votació, de 9 a 21 hores

La votació se celebrarà en cinc carpes situades a l’esplanada de davant de l’Auditori 1899. Des de les nou del matí fins a les nou del vespre, els socis del club blaugrana podran exercir el seu dret a vot a les urnes distribuïdes a les 180 meses de votacions, que estaran ordenades per ordre alfabètic pel cognom dels electors. Així doncs, els socis que abans del partit contra el Betis (18 hores) no hagin votat ho podran fer a la sortida, un cop hagi acabat el matx de Lliga.

Per poder votar, a part d’estar inscrit al cens definitiu, caldrà mostrar el DNI o un document equivalent (passaport o permís de conduir vigents). L’accés des del carrer fins a l’esplanada on hi haurà les carpes es farà des de la nova entrada per a vianants, l’accés 15, a l’avinguda Arístides Maillol.

El club blaugrana anirà facilitant informació sobre l’índex de participació aproximadament cada dues hores després de l’obertura de les urnes. Així, la intenció de l’entitat és poder informar del resultat del referèndum abans de les 22 hores.

Com arribar-hi

Com que el referèndum de l’estadi coincideix amb un partit del primer equip, a dins del Camp Nou hi haurà una zona d’aparcament limitat destinada als abonats que disposin d’aparcament i als socis que puguin acreditar mobilitat reduïda. És per això que des del club recomanen anar fins a l’estadi en transport públic, ja sigui en metro (línia 3, estacions de Palau Reial, Les Corts o Plaça del Centre, o línia 5, estacions de Collblanc o Badal), en tramvia (estació Avinguda de Xile) o bé en algun dels molts autobusos que passen per la zona.

En cas d’haver d’anar a l’estadi el cotxe, l’entitat blaugrana recomana als socis fer ús de la xarxa de pàrquings públics que hi ha al voltant de l’estadi.

Activitats per a tots

Per intentar augmentar la participació en el referèndum d’avui -el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, va dir dijous que per a ell era més important una alta participació que un ampli triomf del sí-, el club ha preparat diverses activitats gratuïtes per als socis i per als seus familiars o acompanyants. Així, per exemple, a l’esplanada del Camp Nou hi haurà una àrea lúdica que estarà oberta des de les 9 fins a les 15.30 hores.

A més, durant tota la jornada, els socis es podran fotografiar amb la Copa d’Europa i les copes de les tres Lligues de Campions que ha guanyat el Barça -i que habitualment es poden veure al Museu- i podran passejar per una carpa que reproduirà el vestidor del primer equip. El club, a més, ha previst per al juny la possibilitat de visitar el vestidor, així que els socis que vulguin fer aquesta visita la podran reservar. Avui també es podrà visitar l’antiga Masia i el Museu del Barça, així com accedir gratuïtament a la Pista de Gel.

L’entitat també ha preparat diversos tallers i jocs per amenitzar l’espera entre la votació i l’inici del partit entre el Barça i el Betis.

Històries de superació esportiva