Esports 20/02/2021

Arriba l’hora de la veritat per al Barça a la Lliga

Els blaugranes necessiten els tres punts per tornar a lluitar pel títol

3 min
Ousmane Dembélé a la Ciutat Esportiva Joan Gamper en l’entrenament previ al partit contra el Cadis.

La Lliga no està perduda. Després de l’ensopegada de l’Atlètic de Madrid contra el Llevant (0-2) al Wanda Metropolitano, endur-se els tres punts del Camp Nou esdevé crucial. Amb el gol de De Frutos i la diana en pròpia porteria d’Hermoso, els matalassers fan revifar, de nou, la lluita pel títol. El Reial Madrid va fer el deures i va guanyar per la mínima al José Zorrilla. I ara és l’hora de l’equip blaugrana. Si l’equip de Koeman no vol desaprofitar una nova ocasió d’escurçar distàncies, el matx d’avui contra el Cadis (14 h, Movistar LaLiga) ha de ser un punt d’inflexió. Després de la dolorosa derrota a la Champions contra el PSG i el mal resultat en el partit d’anada de Copa contra el Sevilla, l’equip dirigit pel tècnic holandès té una nova oportunitat per enganxar-se a la lluita per la Lliga.

Amb l’amarga derrota a Europa de fa menys d’una setmana encara molt present, Ronald Koeman es va mostrar ferm ahir en la roda de premsa prèvia a l’enfrontament. “És veritat que després d’una derrota, encara que sigui una competició diferent, sempre és bo tenir un partit per demostrar que podem estar millor i obtenir un bon resultat. Acceptem el que ens va passar, però cal que reaccionem”, va explicar el tècnic, que també va demanar als culers que no perdin la confiança en l’equip.

Tot i que confessa que la Lliga de Campions és la competició en què menys opcions té l’equip, el tècnic no abaixa els braços i demana compromís als seus jugadors. “Portem una bona trajectòria a la Lliga en els últims mesos i hem de demostrar que tenim molta ambició. En el partit de tornada de la Copa, amb més efectivitat i sort podem remuntar. Fins i tot crec que podem guanyar el PSG a casa seva. No soc negatiu i cal que seguim treballant. Som el Barça”. L’equip blaugrana, en Lliga, no coneix la derrota aquest 2021.

Arran d’això, i sense descartar cap competició, Koeman marca fites a curt termini: “L’objectiu principal és cada partit. Aquesta és la millor forma de guanyar coses”.

Els reforços hauran d’esperar

Després del bany de realitat a Europa, Koeman va confessar que, en la tornada a la feina d’ahir, va notar els jugadors amb la moral més baixa que altres dies. Això, però, va explicar que no és una cosa que el preocupi. “A mi no em molesten els comentaris durs o el que diu la premsa de nosaltres. El missatge al vestidor ha estat analitzar on hem fallat per intentar millorar. Hem intentat donar ànims i buscar el sentiment d’orgull de cada futbolista per jugar al Barça. Cal lluitar amb forces per tot i demostrar que podem guanyar”, va expressar el tècnic.

Amb un equip amb força baixes, Koeman té clar quins fitxatges i canvis són necessaris per millorar l’equip. Per fer-ho, però, caldrà esperar al nou president i “asseure’s a parlar del futur”.

El tècnic ha inclòs en la convocatòria per al partit d’avui tots els futbolistes disponibles. Tot i la plantilla curta i condicionada per les lesions, Koeman ha decidit no comptar amb gaires jugadors del filial, que disputen un partit important contra l’Hospitalet.

Tots els disponibles, convocats

Gerard Piqué, que va tornar a l’equip contra el París Saint-Germain –partit en què va ser titular i va estar 60 minuts sobre la gespa–, no s’ha ressentit de l’esforç del matx. Després de la seva tornada al camp en un temps rècord (ha aconseguit escurçar dos mesos la recuperació), Koeman va confirmar ahir que el central català està en perfecte estat de forma i que pot comptar amb ell.

Ansu Fati, Sergi Roberto, Philippe Coutinho i Ronald Araujo segueixen els seus processos de recuperació.

stats