MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 02/06/2013

Una heroïcitat per seguir fent història

Tot i haver caigut tres cops en dos dies, Márquez busca un podi que el converteixi en el millor debutant

Nuria García
2 min

BarcelonaQue Mugello no és un circuit fàcil ho saben tots els pilots. Des del més expert fins al debutant. "Mugello és un dels circuits més complicats del Campionat del Món", explicava dijous Marc Márquez abans de rodar per primer cop al traçat italià en MotoGP. I la pista s'ha encarregat de recordar-li aquesta frase una vegada darrere una altra. Tres caigudes en els últims dos dies l'han deixat adolorit. La primera caiguda de divendres no va tenir conseqüències, però la segona, bastant més forta, sí que n'ha tingut: a més del cop a la barbeta i diverses contusions per tot el cos, Márquez pateix una petita fractura a l'espatlla dreta. Ahir va sortir a provar-se, per saber si estaria bé de cara a la cursa, però va tornar a rodolar per terra.

Amb tot, el de Cervera busca al traçat italià convertir-se en el millor debutant de la història de la categoria reina. Només li cal un podi, però per aconseguir-lo, donades les circumstàncies, necessita gairebé una heroïcitat. Després de les bones sensacions que ha deixat en les primeres quatre curses del Mundial, Marc Márquez ha igualat l'italià Max Biaggi -que va debutar a la categoria reina l'any 98 amb quatre podis en les quatre primeres curses-. Mentre que Biaggi va acabar cinquè la cinquena cursa als 500 cc, Márquez té avui la possibilitat de fer història. Però a l'oportunitat de marcar un nou rècord Márquez hi arriba minvat de forces i, arrencant sisè, necessita una cursa impecable i sense cap errada per lluitar per pujar al podi amb Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo i companyia.

I és que Pedrosa, en aquest inici de Mundial, està molt fort. El català ha aconseguit situar-se líder de la classificació cinc anys més tard de l'última vegada que ho va aconseguir i ahir a Mugello va demostrar la seva superioritat amb la primera pole position de la temporada. El de Castellar del Vallès va pispar el millor temps a Jorge Lorenzo en l'últim gir, i per tant el balear -que havia dominat dues de les sessions d'entrenaments lliures- arrencarà segon.

Folger i Redding, al davant

A la categoria petita (Moto3) la pole va ser per a Jonas Folger. En l'últim intent abans que caigués la bandera de quadres, l'alemany va aprofitar la roda del català Maverick Viñales, va aconseguir el millor temps en l'última volta i va deixar Viñales amb el segon millor registre, seguit del barceloní Álex Rins. El mallorquí Lluís Salom es va haver de conformar amb la cinquena plaça.

A Moto2 Scott Redding arrencarà primer per segon cop aquesta temporada. El britànic es va veure beneficiat pel baix ritme de la sessió oficial, ja que en els últims instants cap pilot va millorar el seu registre. Qui va tenir més problemes dels previstos va ser el granollerí Pol Espargaró, que arrencarà desè.

stats