Futbol

"Hem de ser fidels a nosaltres mateixos": el missatge de Koeman

El tècnic no qualifica el partit com a decisiu, però reitera que han de guanyar els quatre duels que queden si volen ser campions

2 min
Segons l’acta, Koeman va dir “quin personatge” al quart àrbitre.

BarcelonaUna setmana després que Ronald Koeman digués que, si guanyaven els cinc partits que els quedaven, estava convençut que serien campions de Lliga, al Barça li queden quatre finals un cop va sumar els tres punts a Mestalla. I d'aquests quatre duels decisius per al desenllaç de la Lliga, el d'aquest dissabte contra l'Atlètic de Madrid és crucial (16.15 h, Movistar LaLiga). L'holandès, però, no l'ha volgut qualificar de decisiu: "És obvi que és un partit important, però no és decisiu perquè encara quedaran tres jornades en què poden passar coses".

"No es pot comparar l'Atlètic amb nosaltres. Som dos molt bons equips, però amb estils diferents. Crec que serà crucial que ens defensem bé i que siguem eficaços amb la pilota en el tram final del camp per poder generar perill. Haurem d'estar molt bé amb pilota i nosaltres som un equip que pensa en atacar, tot i que ja he dit que hi ha altres maneres de guanyar. Però hem d'aprofitar quan la tinguem i ser fidels a nosaltres mateixos", ha continuat Koeman. "Fa uns mesos, no ens esperàvem poder lluitar per la Lliga, però hem retallat els punts i ara hem d'estar bé mentalment, ser agressius sense pilota i jugar bé. Estem convençuts que farem un bon partit".

Respecte al retorn de Luis Suárez al Camp Nou, a qui Koeman va comunicar durant la pretemporada que no comptava amb ell, ha dit que serà un retorn "estrany" per a l'uruguaià perquè fins fa poc jugava al Barça i també per als seus "excompanys", però que no es fixa gaire en això: "És un jugador perillós del rival, com altres, i n'haurem d'estar pendents". Pel que fa als davanters blaugranes, no ha revelat l'estat físic de Dembélé, però ha assegurat que el fet que jugui o no dependrà de qüestions tàctiques: "Si és a la llista és perquè podem comptar amb ell. Pot jugar d'entrada o quedar-se a la banqueta. Dependrà d'una decisió tàctica".

Koeman també ha parlat d'Ansu Fati: "Li hem de donar molts ànims, pobre noi. És cert que hi ha hagut coses que no han anat bé [en referència a les operacions], però no vull entrar en aquesta qüestió. Però cinc, sis mesos... són molts. Esperem que es recuperi bé, ja de cara a la pròxima temporada. L'hem trobat a faltar".

Mateu Lahoz, l'àrbitre del partit

El tècnic, que encara no sap si es podrà asseure a la banqueta perquè està sancionat a l'espera d'una cautelar –"no entenc per què esperen tant a resoldre-ho"– ha dit i ha reiterat que, a parer seu, dir "Vaya personaje" no és insultar: "Crec que hi va haver alguna cosa més personal". Koeman no ha volgut parlar de Mateu Lahoz, el díscol àrbitre designat per al partit contra l'Atlètic. "Confio que la Federació designa els millors àrbitres per a cada partit i espero que encerti en les seves decisions. No tinc res més a dir".

stats