FUTBOL - CHAMPIONS LEAGUE
Esports 05/03/2018

Guerra sense presoners al Parc dels Prínceps

El PSG, sense Neymar i amb el dubte de Mbappé, intentarà remuntar el 3-1 contra el Reial Madrid

Martí Molina
2 min
Mbappé, al centre de la imatge, en l’últim entrenament del PSG abans de jugar contra el Reial Madrid.

BarcelonaLes eliminatòries dels vuitens de final de la Champions són enganyoses. No té res a veure com sembla que seran al desembre, un cop s’ha fet el sorteig, i com finalment s’acaben resolent entre els mesos de febrer i març. Els equips canvien, i el que en un principi semblava un ecosistema propici perquè el París Saint-Germain eliminés el Reial Madrid s’ha convertit en un repte majúscul per al conjunt francès, que intentarà aquest vespre a casa (20.45 h, TV3 i Antena3) remuntar el 3-1 de l’anada en un enfrontament en el qual no podrà comptar amb la seva gran estrella, Neymar, i que té el dubte de Mbappé. Unay Emery, tècnic del PSG, s’hi juga el càrrec.

Mentre el Reial Madrid aterrava ahir a París entre somriures i amb un posat de confiança, al PSG es palpava la tensió. Emery reconeixia que “és una eliminatòria que es guanya amb el cap i amb el cor”, tot i que, pels condicionants d’aquests vuitens de final, “importa més el cor”. I és que tant a l’entrenador com al seu equip encara els pesa l’eliminació de la temporada passada al Camp Nou, quan no van poder fer valer el 4-0 de l’anada al Parc dels Prínceps.

Etiquetat com a tècnic conservador i poc valent, a Emery no li quedarà més remei que sortir a l’atac per capgirar el marcador. “Per primer cop en molt de temps el PSG juga una eliminatòria d’aquesta transcendència amb la tornada a casa. Intentarem que sigui un partit únic i especial -comentava el tècnic que, almenys a la prèvia, acceptava el repte de jugar sense Neymar i amb un Madrid que gairebé segur recuperarà dues peces clau al mig del camp-. Quan falla un jugador s’obre la porta per a un altre. Som capaços de guanyar el Madrid encara que juguin amb els seus millors futbolistes”. Un exmadridista, Di María, serà l’encarregat de rellevar Neymar a l’onze inicial. L’argentí està en un gran moment de forma i aquest 2018 té una mitjana d’un gol per partit.

Al bàndol madridista Zinedine Zidane somreia perquè Kroos i Modric havien pogut fer l’última sessió i entraven a la convocatòria, tot i que és bastant probable que l’entrenador els acabi reservant, almenys d’entrada.

Amb la Lliga virtualment perduda i eliminats de la Copa del Rei, el Madrid ho ha apostat tot a la Champions. Zidane sap que en aquests vuitens de final té la paella pel mànec, però fugia de l’eufòria conscient que el rival tenia prou armes per competir i que una hipotètica eliminació posaria en perill el seu futur.

Tràmit per al Liverpool

On no hi haurà emoció és a l’eliminatòria entre el Liverpool i el Porto, ja que el conjunt anglès va guanyar a l’anada per 0-5. Un resultat contundent que permetrà a l’equip de Klopp, que juga la tornada a casa, fer rotacions.

stats