Futbol
Esports 31/08/2013

Guardiola no entra en la guerra de Mourinho: "És el de sempre"

El tècnic de Santpedor evita comentar les crítiques del portuguès i elogia el "bon partit" dels seus futbolistes

Natalia Arroyo
2 min
Pep Guardiola dóna instruccions

Barcelona"Ha sigut una final bonica", ha sigut el primer que ha dit Pep Guardiola als micròfons d'Esport 3 abans de comparèixer a la sala de premsa. "Hem atacat bé. Hem tingut moltes ocasions. Però el Chelsea, per experiències passades, sabem que sempre és un difícil rival i més quan es posa per davant en el marcador", ha analitzat el tècnic del Bayern després de guanyar la Supercopa d'Europa als penals contra el Chelsea.

L'entrenador català no ha volgut entrar en polèmica amb Mourinho per les seves crítiques sobre l'arbitratge i l'expulsió de Ramires. "És el de sempre". Ja en roda de premsa, Guardiola ha dit: "És una pregunta per a l'àrbitre. Jo sóc un entrenador, poso els jugadors sobre el terreny de joc i intento jugar el millor possible. El que fan els àrbitres no és qüestió meva. Jo només sóc un entrenador i intento respectar els meus companys de professió. Ell té la seva opinió, jo tinc la meva. Ell pot dir que el seu equip ha merescut guanyar. Jo crec que hem fet un partit impressionant".

Entrant en detalls del partit, Guardiola ha repassat les bones accions dels seus futbolistes en l'atac combinatiu. "Estem molt contents per haver aconseguit aquest primer títol. Els jugadors han estat molt bé, no s'han precipitat i han atacat bé. Han buscat els espais, s'han mogut bé. Han fet un gran partit", ha dit.

L'exblaugrana ha enviat paraules d'agraïment a Jupp Heynckes, "perquè gràcies a ell hem tingut l'ocasió de jugar aquest partit". I també s'ha desfet en elogis a Philipp Lahm: "És el millor jugador que mai he entrenat. És molt intel·ligent".

Sobre l'atac i el gol final, penjant pilotes a l'àrea, Guardiola ha recordat el seu passat al Barça. "Nosaltres tenim alçada. Al Barça no teníem aquests jugadors per penjar pilotes a l'àrea al final, eren un altre perfil de futbolistes. A aquests [jugadors] els has de deixar fer. Al principi els volia controlar molt, però després veus que els has de deixar córrer. És com han jugat sempre, són molts anys de tradició i cultura".

stats