Esports 03/03/2019

La Guàrdia Civil desarticula una xarxa de comerç il·legal d'animals dissecats

Un taxidermista ha estat identificat en possessió de 20 exemplars propietat del principal encausat de Mallorca

Ara Balears
2 min
Animals dissecats

PalmaLa Guàrdia Civil ha desarticulat, dins el marc de la segona fase de l'operació Loxodonta, una xarxa de comerç il·legal d'animals dissecats d'especial protecció en diferents actuacions realitzades a les Illes Balears, Madrid, Navarra i Catalunya.

Segons ha informat aquest diumenge la Guàrdia Civil, entre aquestes activitats està la recerca d'una persona a Madrid, per agents del Seprona, que "actuava com a intermediari i realitzava donacions d'espècimens".

Una activitat, segons afegeix la nota, que està equiparada a la venda segons el Conveni Cites, i que podria consistir "de vegades" en transaccions encobertes i, per tant, prohibida per a determinats espècimens subjectes a la màxima protecció.

A Navarra han estat confiscades diverses parts d'elefant africà, en concret el cap complet, inclosa la trompa, dos ullals de resina i dues orelles de fibra de vidre.

També a Lleida (Catalunya) un taxidermista ha estat identificat en possessió de 20 exemplars propietat del principal encausat de Mallorca, alguns dels quals havien estat oferts, malgrat que comercialitzar-los està prohibit, per la qual cosa s'han decomissat.

Es tracta d'activitats duites a terme en la segona fase d'aquesta operació Loxodonta, que el Seprona va iniciar el gener de 2018 i en la qual es va detenir a les Balears una persona per un suposat delicte de contraban i un altre delicte contra la flora i la fauna silvestres. En concret, el detingut es dedicava a la venda a través d'internet de trofeus de caça dissecats, el comerç dels quals està restringit o expressament prohibit per aquest conveni.

Va ser una de les majors confiscacions a Espanya d'espècimens dissecats i protegits pel conveni CITIS (Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres) i va incloure la intervenció inicial de més de 90 espècimens animals o peces seves dissecats, dels quals s'ha decretat el comís definitiu de 70, que poden arribar a assolir en el mercat negre un valor superior als 200.000 euros.

També varen ser intervingudes 104 armes de foc de diferents calibres i històriques, 36 de les quals mancaven de documentació, 18 de les quals funcionaven perfectament i quatre eren armes prohibides.

stats