Futbol

"Si guanyem els cinc partits que queden serem campions"

Koeman, convençut que l'equip es pot endur la Lliga si no falla més malgrat no dependre d'ell mateix

2 min
Ronald Koeman

La sortida d'aquest diumenge a Mestalla (21 h, Movistar LaLiga) és, segurament, la més complicada que li queda al Barça en les últimes cinc jornades que queden per al final de la Lliga. "Normalment tenim molt la pilota, generem ocasions... Però hem de millorar defensivament. Des que juguem amb tres centrals ens fan menys ocasions, però no pot ser que ens passi com l'altre dia, en què vam encaixar dos gols malgrat nosaltres tenir més defensors que atacants que el Granada. Insisteixo: hem de millorar defensivament". "L'entrenador sempre és responsable, però... Res. És això, l'entrenador és el responsable. Estic convençut que si guanyem els cinc partits que ens quedem serem campions", ha afegit l'holandès, sense allargar-se en la seva resposta.

"Estem decebuts perquè vam deixar escapar l'oportunitat de posar-nos primers. Però no hi ha temps per estar tristos, hem analitzat el partit contra el Granada, hem parlat coses i ara l'equip està preparat per jugar contra el València", ha explicat també el tècnic. Sobre la seva sanció de dos partits per haver dit "quin personatge" al quart àrbitre, ha recordat que el club presentarà un recurs: "Recorrerem, perquè la sanció és molt exagerada. Si l'arribo a insultar de veritat potser em cauen vint partits". Koeman viatjarà a Mestalla, però segurament haurà de seguir el duel des de la grada. "L'equip tècnic està preparat per assumir-ho i fer bé la feina", ha dit.

Koeman també ha volgut destacar que "la Lliga és un campionat fort i molt igualat": "Ho demostra el fet que hi ha quatre equips amb possibilitats de ser campions. Has d'estar bé en tots els partits. Si no estàs concentrat, si et falten coses... Ho pagues car. Però vaja, que no hi hagi un equip molt superior als altres fa atractiu el campionat, demostra la seva duresa". Respecte a l'aspecte físic de l'equip, l'entrenador holandès ha afirmat que "l'equip està bé" i que contra el Granada el que els va faltar va ser "sentenciar" el partit, no una qüestió física. Koeman també ha defensat la titularitat d'Umtiti: "No vam fer gaires canvis a l'equip, però ell s'entrena bé, havia jugat en altres ocasions i havíem guanyat. No crec que hàgim d'analitzar la derrota pensant en això. És impossible jugar tots els partits amb els mateixos onze. Pedri sí que necessitava descans".

"Quan penses que ets molt superior al rival, que tens molt més la pilota, sempre existeix el perill del que ens va passar contra el Granada. Vam fallar en qüestions de com posicionar-nos defensivament, de com defensar una centrada a l'àrea... Són qüestions que hem analitzat, parlat i treballat", ha resolt el tècnic sobre els errors que van penalitzar l'equip dijous.

Diàleg amb els capitans

Respecte a la conversa que ha mantingut amb els capitans i els jugadors més veterans després de la derrota de dijous, ha rebutjat que hi hagi desconfiança cap a ell: "No entenc per què em pregunteu això. Aquí tots volem el millor per al club. Soc un entrenador que parla amb els capitans i abans de prendre algunes decisions, com un canvi de sistema, hi conversa. Tenim un diàleg obert. Els pregunto per la seva opinió i després soc jo el que decideix. Són persones que han guanyat molt. No ens posem nerviosos".

stats