Barça
Esports 14/10/2021

Els grups d'opinió s'oposen a suprimir el límit de deute en els termes que proposa Laporta

Consideren que l'article 67 s'ha de retocar, però "no es pot suspendre 'sine die'"

2 min
Joan Laporta, president del Barça

BarcelonaDiferents grups d'opinió de socis del Barça han mostrat el seu rebuig a la modificació de l'article 67 dels estatuts que proposa la directiva de Joan Laporta. Segons el seu parer, aquest article, que regula el límit d'endeutament, s'ha de retocar per adaptar-se a la situació actual derivada del coronavirus. Ara bé, creuen que s'està fent una modificació excessiva. "És desproporcionat. Ens treu la sobirania".

L'article en qüestió determina que, si una junta tanca un any amb pèrdues –com passarà amb Laporta–, té dos anys per redreçar l'equilibri pressupostari. En cas contrari, haurà de cessar. La versió de la directiva és que, tenint en compte la situació financera del Barça, "és impossible" recuperar les pèrdues de gairebé 500 milions (481) en dues temporades, i alerten que això conduiria el club a unes noves eleccions. Per això, la directiva actual planteja una disposició transitòria que deixi sense efecte aquest article fins que el patrimoni net del club passi a ser positiu.

Modificar, però no suprimir

Des d'aquests grups d'opinió, però, rebaten les pors de Laporta. Diuen que l'article ha de continuar vigent i que, en tot cas, es poden introduir algunes modificacions. "Els articles es moderen, juguen amb els terminis. No és el mateix endeutament que pèrdues". Al seu entendre, Laporta, tot i dir que l'article tornaria a estar vigent quan hi hagi un patrimoni net positiu, en realitat "està suspenent sine die aquesta mesura de control".

El Senyor Ramon, Dignitat Blaugrana, Seguiment FCB, Compromissaris FCB, Un Crit Valent, Transparència Blaugrana i Noies Twitter han proposat que els compromissaris votin que no a aquest article –que finalment es votarà per separat– i han instat la junta de Laporta a iniciar converses per retocar la seva proposta de cara a una pròxima assemblea. "Hi ha temps fins al juny del 2023 per trobar-hi una solució", rematen.

stats