Barça
Esports 08/01/2022

Granada-Barça: un nou inici per a Xavi Hernández

El tècnic egarenc recupera efectius per al primer partit de la segona volta de la Lliga

4 min
Xavi Hernández, durant la roda de premsa

BarcelonaEl Barça juga aquesta tarda al Nuevo Los Cármenes de Granada el primer partit de la segona volta de la Lliga. És un començament esperançador per a Xavi Hernández, que recupera de cop diversos efectius que ja han superat el covid. De fet, el tècnic egarenc només té dos jugadors afectats pel virus, Pedri González i Ferran Torres, als quals espera tornar a tenir disponibles de cara al partit de dimecres que ve a l’Aràbia Saudita contra el Reial Madrid, corresponent a la semifinal de la Supercopa d’Espanya. Per a aquella cita també hi ha la previsió que Ansu Fati, lesionat des de principis de novembre, rebi per fi l’alta mèdica. La lesió muscular de l’hispanoguineà s’ha gestionat amb especial prudència. Menys optimisme hi ha amb Ronald Araujo de cara al clàssic: el central uruguaià va ser operat ahir d’una doble fractura a la mà i potser és precipitat veure’l jugant tan aviat.

En tot cas, abans del compromís amb el Madrid, el Barça afronta avui un desplaçament (18.30 h, Movistar LaLiga) per mesurar les seves bones sensacions davant d’un rival de mal record recent. Perquè va ser el Granada qui va frustrar el somni de la Lliga passada amb una victòria al Camp Nou (1-2) que també va iniciar l’espiral de desconfiança de Laporta cap a Koeman. I va ser també l’equip andalús el que va començar a retratar la deriva d’aquesta temporada, en un partit en què només un gol d’Araujo a l’últim minut va servir per esgarrapar un punt (1-1). Xavi, per tant, està avisat dels perills que pot provocar l’equip de Robert Moreno, un vell conegut que va formar part de l’staff de Luis Enrique. Ara bé, l’entrenador blaugrana podrà comptar amb Gavi, Dest, Lenglet i Abde, ja refets del coronavirus. El primer dels quatre és qui té més opcions per tornar directament a l’alineació.

En relació amb el desplaçament de Copa de dimecres, Xavi tindrà de nou Luuk de Jong, heroi del triomf de diumenge passat a Mallorca, i podrà tornar a donar minuts a Memphis Depay, que es va lesionar a Munic i s’ha perdut els últims compromisos. Dest també ha superat la seva lesió i ha tornat a una convocatòria. Si tot va bé, aquest serà el darrer partit sense Ferran Torres, esperança ofensiva adquirida en aquest mercat d’hivern.

Les reflexions de Xavi en roda de premsa

Xavi va comparéixer en roda de premsa i va reflexionar sobre diferents aspectes de l'actualitat blaugrana.

Ansu Fati, disponible per a la Supercopa. "Ansu no estarà a punt per jugar contra el Granada per un tema de to físic, però sí per a la Supercopa. La llàstima dels últims partits és que no tenia tots els jugadors disponibles. L'alineació, per culpa de les baixes, s'ha fet sola. És una desgràcia per a mi. De cara a la Supercopa tindrem tots els efectius. O gairebé tots. Només ens queden dos positius, Pedri i Ferran Torres".

La sortida de Coutinho. "Que marxi per tenir minuts diu molt d'ell. S'ha abaixat el sou. És un gran professional i espero que li vagi bé. Sobre Umtiti, ja veurem què passa. Estic encantat amb tothom, jugui o no jugui".

Del primer equip. "Gavi és una realitat. No té sentit que jugui al filial. El mateix passa amb Nico, que serà internacional, segur. El tema d'Abde, també. Seria important fer-los fitxa del primer equip. Hem de mirar els equilibris i el límit salarial".

Robert Moreno, un gran entrenador. "Van crear un staff fantàstic amb Luis Enrique. El Luis és un dels meus referents. Li estic molt agraït. A ell, al Rafel Pol, al Robert Moreno... El Robert va fer una feina extraordinària. Al Granada ho està fent molt bé. És molt futboler".

Dembélé, un més passi el que passi. "L'Ousmane és part de la plantilla. Va tenir el covid i el vam necessitar a Linares, on va fer un golàs i un travesser. El vam posar i va rendir. És el que esperem d'ell. Seguirà sent part de la plantilla".

Collado, motivat contra el seu exequip. "M'agradaria que jugués sempre. La llàstima ha sigut que no l'hem pogut inscriure per un tema burocràtic. Als entrenaments destacava. L'objectiu és que torni al juny i ens pugui ajudar. Demostrarà el seu talent, segur. És un bon nano i s'ho mereix".

Es pot competir contra el Reial Madrid. "Fins ara l'únic rival que ha sigut millor que nosaltres ha sigut el Bayern. Tot i perdre contra el Betis, vam ser millors que ells. Al Pizjuán vam empatar contra el Sevilla i vam ser millors que ells. Amb l'únic equip que no vam competir va ser el Bayern. Necessitem temps i paciència, però anem pel bon camí. Sí, l'objectiu és competir contra el Madrid, guanyar-los a semifinals de la Supercopa i arribar a la final".

El rendiment de Jutglà. "El Ferran és molt madur, molt més del que diuen els seus 22 anys. Comprèn el joc de posició. És molt positiu per a nosaltres, sap com posicionar-se i quan pressionar".

Araujo, dubte per a l'Aràbia Saudita. "Caldrà veure la seva evolució. No serà fàcil que estigui a punt per a la Supercopa. Va fer un gran esforç, perquè va jugar fins al descans a Linares amb dos ossos trencats".

Memphis, a punt per a Granada. "Està molt bé. Té una predisposició tremenda. És un jugador molt implicat, amb molt compromís. Si tot va bé, esperem comptar-hi contra el Granada".

Valoració del sorteig de la Copa. "No hem tingut sort. Ens ha tocat un rival dur fora de casa, amb un dels millors entrenadors d'Espanya (Marcelino). Ens hauria agradat jugar a casa. Ha sigut un sorteig difícil. És la final de l'any passat".

stats