CURSES DE MUNTANYA
Esports 30/05/2012

El gran repte de Kilian Jornet

L'alpinista i atleta Kilian Jornet ha decidit fer realitat un somni que tenia des de petit: pujar sis dels cims més espectaculars del planeta. I vol ser el més ràpid a fer-ho en cada un dels escenaris.

Martí Molina
2 min
L'esperit de superació de Kilian Jornet no s'atura i ara iniciarà un projecte que "té al cap des de petit".

BARCELONA."És un projecte que tinc al cap des de petit. Durarà quatre anys i consisteix a pujar i baixar algunes de les muntanyes més espectaculars del món tan ràpid com pugui". Així va definir ahir Kilian Jornet el projecte Summits of my Life [Cims de la meva Vida], que començarà aquesta mateixa primavera i acabarà el 2015 a l'Everest.

Jornet va explicar durant una roda de premsa ahir a Barcelona el seu gran somni: "Començarem aquest estiu, amb dues travesses al lloc on va néixer l'alpinisme, on els primers muntanyencs van començar a somiar en la conquesta dels cims. Es tracta de dues travesses al massís del Mont Blanc. La primera, amb esquís des de Champex fins a Contamines, i la segona, des de Courmayeur fins a Chamonix, fent el cim del Mont Blanc, passant per la cara sud italiana i fent el descens per la cara nord".

L'alpinista català va afirmar que els anys següents se centrarà en algunes de les muntanyes més altes del món: "El 2013 intentaré els rècords de pujada i baixada dels cims més importants d'Europa, començant pel més alt, l'Elbrus, a Rússia. Després segurament afrontarem el rècord més difícil, el Cervino [un cim a la frontera de Suïssa amb Itàlia, també conegut com a Matterhorn], on Bruno Brunod va marcar un impressionant temps de 3 h 14 min. Aquest serà tècnicament i pels riscos el repte més difícil. L'últim del 2013 serà l'intent a la ruta Chamonix - Mont Blanc - Chamonix, amb un rècord de Goblet que dura des del 1990. El 2014 creuarem l'Atlàntic per buscar els dos cims més alts d'Amèrica: l'Aconcagua, a l'Amèrica del Sud, amb gairebé 7.000 metres i famós pel seu vent, i el McKinley, d'Alaska, un cim amb unes condicions meteorològiques molt dures. I el 2015 l'objectiu serà intentar pujar i baixar el cim més alt del planeta, l'Everest, tan ràpid com sigui possible".

Kilian Jornet va admetre que el primer repte és menys poètic: trobar un patrocinador per poder tirar endavant aquesta idea, que serà enregistrada per un equip de televisió. L'alpinista també va deixar clar que el projecte no implica que abandoni la competició, tot el contrari. Jornet va resumir la idea afirmant que busca retrobar-se amb "l'essència de l'alpinisme, amb poc material auxiliar, i sent tan pur com pugui en els intents". "El que importa quan vas a la naturalesa és sentir-se despullat al seu davant. Vull demostrar que no som els amos d'aquest planeta, sinó únicament una part", va afegir.

stats