PRIMERA DIVISIÓ
Esports 19/01/2013

El govern valencià serà el màxim accionista del València

Salvador Almenar
1 min
El govern valencià intentarà negociar el pagament dels 86 milions d'euros del préstec.

VALÈNCIAEl vicepresident i portaveu del govern valencià, José Ciscar, va anunciar que l'executiu es convertirà en el màxim accionista del València CF. Aquesta decisió ha estat presa per la Generalitat Valenciana després que la fundació del València anunciés que no té diners per pagar els 4,8 milions d'euros d'interessos corresponents al crèdit de 81 milions atorgat per Bankia perquè aquesta entitat es convertís en màxima accionista del club.

Com que l'Institut Valencià de Finances va avalar el préstec, ara el govern valencià haurà de fer front al pagament dels interessos a Bankia i responsabilitzar-se del crèdit. Un pagament gairebé impossible a hores d'ara per al govern valencià, i per això el mateix Ciscar va anunciar que tractaran de negociar el pagament amb Bankia: "Confiem en la sensibilitat que sempre ha demostrat Bankia amb la Generalitat Valenciana".

"És una situació que no ens ve de gust però que hem d'afrontar", va explicar Ciscar. La Fundació València Club de Futbol té gairebé el 75% de les accions del club, les quals passaran a mans del govern valencià. Tot i ser-ne el màxim accionista i poder gestionar el club com vulgui, el portaveu del govern valencià va descartar la seva voluntat de regir "el funcionament diari del club". "Nosaltres no estem per gestionar clubs de futbol", va afegir.

stats