Barça

El Govern fa marxa enrere i prohibeix que hi hagi públic al Gamper

El Barça, que estava a punt d'exhaurir les localitats disponibles, n'ha suspès temporalment la venda

3 min
El Camp Nou, que ha tingut tancat l’accés al públic des del març del 2020.

BarcelonaEl Govern ha fet marxa enrere i ha decidit prohibir l'accés de públic al Gamper, segons ha avançat El matí de Catalunya Ràdio i ha pogut confirmar l'ARA. Una setmana després que pactés amb el Barça que es permetia l'accés d'aficionats al Camp Nou amb un 20% d'aforament, la Generalitat considera ara que és millor que els partits del 8 d'agost contra els equips femení i masculí del Juventus es juguin a porta tancada. El conjunt blaugrana, que estava a punt d'exhaurir les localitats disponibles, n'ha suspès temporalment la venda.

La decisió del Govern suposa un revés molt dur per al Barça, que comptava ingressar al voltant d'un milió d'euros amb aquest partit, només amb les entrades. Uns ingressos molt inferiors als que hauria pogut aconseguir en condicions normals, però que es rebien com l'aigua de maig a la tresoreria blaugrana, molt malmesa arran de la pandèmia i del tancament forçós del Camp Nou. És més, si no aconsegueix que la Generalitat canviï d'opinió, ara el club haurà de tornar els diners als aficionats.

Malestar al Barça

De moment al Barça esperen rebre l'oficialitat de la notícia per part del Procicat. "Volem saber com ho justificaran. No s'entén que es puguin fer tot tipus de concerts a l'aire lliure però que no pugui venir gent a l'estadi", apunten des de l'entitat. Com era d'esperar, la notícia ha provocat molta indignació a les oficines blaugranes. "Dir que hi haurà 20.000 persones pot semblar molt, però en la immensitat del Camp Nou és molt poc", afegeixen des de l'entitat.

Totalment disconforme amb la decisió, al Barça esperen la justificació per decidir quin serà el següent pas. Dimarts ja van arribar els primers indicis que el Procicat no veia viable reobrir el Camp Nou. Immediatament, el club s'hi va posar en contacte per mirar de reconduir la situació, però les converses no han fructificat i aquest dimecres al matí han optat per suspendre temporalment la venda de localitats. Sigui com sigui, és clar que al Barça esgotaran totes les vies possibles perquè el Gamper es pugui jugar amb aficionats a les graderies.

La decisió del Procicat arriba després d'un estira-i-arronsa amb el club. El Barça, que ja feia setmanes que havia pactat jugar el Gamper el 8 d'agost amb el Juventus, confiava que podria obrir l'estadi al 50% de la seva capacitat. Per sorpresa, el Procicat s'hi va negar i va decidir que, si volien jugar, ho haurien de fer sense espectadors. Però la directiva de Joan Laporta va moure fils i va pactar un aforament del 20%. Inferior a les seves pretensions inicials, però un punt de partida que permetia, almenys, tornar a ingressar algun euro amb la venda de localitats. Ara, si no canvien molt les coses, no hi haurà ni aquests 20.000 seguidors.

Els accessos, gran problema

Segons fonts del club, el Procicat no estava tan preocupat per la presència de públic durant el partit –el Camp Nou és un espai obert i cada localitat té seient–, sinó amb les aglomeracions a les entrades i sortides. El club havia proposat que, tant a l'inici com al final, els espectadors es moguessin per franges horàries per evitar precisament les cues i el risc de contagi. Ara bé, amb la cinquena onada de la pandèmia i l'increment d'hospitalitzacions, el Govern ha optat per la via més dràstica.

D'aquesta manera, queda frustrat el retorn dels aficionats a l'estadi blaugrana, que té tancat l'accés al públic des del març del 2020. Una setmana després, el diumenge 15, comença la Lliga i el Barça també juga a casa, contra la Reial Societat. Curiosament, els txuri-urdin són l'últim club que va jugar al Camp Nou amb espectadors. Els dies vinents se sabrà si el partit serà amb gent a la graderia o seguirà sent a porta tancada.

stats