Esports 13/08/2021

El Girona treu la pols a la paraula ascens

El conjunt gironí, que rep l'Amorebieta a Montilivi, estrena un nou projecte ambiciós

Jordi Bofill
2 min
Cristhian Stuani, jugador del Girona

GIRONATot i que els tres últims anys el Girona ha acabat les temporades plorant, cada vegada que comença un nou curs Montilivi s'omple d'esperança. Liderat per Míchel Sánchez a la banqueta i Cristhian Stuani al camp, el conjunt gironí no se n'amaga: l'objectiu és l'ascens a Primera. Res de falses paraules, com quan l'any passat deia que primer calia assegurar la permanència; però pujar és tan complicat que en 91 anys només ho ha fet una vegada. L'estrena de la temporada serà contra l'Amorebieta, un acabat d'ascendir, a l'estadi (19.30 hores, Movistar LaLiga), que podrà comptar amb 3.360 abonats.

"Vull que l'afició s'il·lusioni i senti que ens hi deixem la pell a cada pilota. Hem de tenir ànima, passió en el joc, i ser protagonistes. El meu objectiu no és cap altre que intentar fer del Girona un candidat a l'ascens, i ara mateix no veig un equip superior al nostre", explica Míchel, que s'estrena amb una plantilla encara per tancar i les baixes de Santi Bueno i Valery. El tècnic blanc-i-vermell ha demanat més fitxatges: "Un lateral dret, un mig amb experiència i gent amb desequilibri ofensiu". El Girona no ha inscrit ni Diamanka ni Zeballos, als quals els busca una sortida, i està pendent del futur de dues peces importants: Samu Saiz i Mamadou Sylla. El davanter senegalès, el màxim golejador de l'equip la temporada passada, negocia amb un club de Primera i no vol seguir a Montilivi.

Bones sensacions durant la pretemporada

El Girona ha disputat cinc amistosos aquest estiu i ha deixat bones sensacions en la majoria de partits. Es va estrenar perdent contra el Barça (3-1), va guanyar a l'Espanyol B (3-1) i al Costa Brava (0-2), va perdre contra el Nàstic (2-1) i va acabar guanyant el Barça B (2-0). El màxim golejador de l'estiu, per descomptat, ha sigut Cristhian Stuani, amb quatre gols. "Les sensacions són molt positives i bones. És una pretemporada una mica curta, de quatre setmanes i mitja més o menys, en què hem introduït molts conceptes als jugadors. La idea principal és ser un equip que vagi molt junt, que tingui personalitat i sigui competitiu. Estic molt satisfet del que he vist, en els partits i en el dia a dia, que és la millor referència", opina Míchel.

La direcció esportiva ha tancat quatre incorporacions: David Juncà i Aleix Garcia, lliures després de rescindir amb el Celta i l'Eibar, i Darío Sarmiento i Nahuel Bustos, cedits del Manchester City. Per tant, el Girona no s'ha gastat ni un euro en fitxatges, i per contra, ha rebut 700.000 euros de l'Osasuna pel traspàs de Ramalho, 1 milió de l'Elx per Mojica, ha rescindit el contracte de Iago López, ha cedit Gallar al Cartagena i Dubasin al Logronyès. Quique Cárcel, però, encara té feina per fer.

stats