El Girona no serà de Primera després d'una tarda horrorosa a Montilivi (1-4)

El Saragossa remunta el 0 a 3 de l'anada i es jugarà l'ascens contra Las Palmas

A.l.
Els jugadors del Girona, abatuts per la derrota / DAVID BORRAT

BarcelonaEl Girona no jugarà a Primera. L'última plaça per disputar la màxima categoria del futbol espanyol la temporada que ve se la jugaran el Saragossa i Las Palmas després que els aragonesos hagin superat 1 a 4 el Girona, i hagin remuntat d'aquesta manera el 0 a 3 que va aconseguir el conjunt de Pablo Machín aquest dijous. Ha estat una tarda horrible a Montilivi per als locals, que han acomiadat una temporada històrica de la pitjor manera possible, desaprofitant un 0 a 3 de l'anada. En només una setmana, el Girona ha patit dos cops fortíssims, primer contra el Lugo, quan a l'últim sospir va perdre l'ocasió de pujar directament a Primera, i aquesta tarda contra el Saragossa.

La primera part ha estat un seguit de despropòsits per al conjunt de Pablo Machín. Tot i això, el primer avís l'ha donat Àlex Granell, que s'ha plantat sol davant Yassine Bounou, però ha tardat massa a rematar i un defensa li ha pres la pilota a última hora. Al minut 18 ha començat el malson. Centrada lateral, mans d'un futbolista local i Willian José ha marcat de penal el 0 a 1, un gol que ha fet que els aragonesos agafessin confiança. Una rèplica d'Aday i un gol anul·lat a Jaime Mata per fora de joc han estat el preludi de 20 minuts fatídics a Montilivi. Primer, Richy ha salvat sota la línia una rematada de Cabrera, i al 34 altra vegada Willian José ha batut Isaac Becerra, en aquest cas amb una rematada, totalment sol, al primer pal. Amb el 0 a 2, les cames dels gironins han fet figa, i una nova jugada a pilota aturada ha permès al conjunt aragonès marcar el 0 a 3 i igualar l'eliminatòria. El central Leandro Cabrera, aquest cop sí, ha superat Becerra amb una rematada creuada. Amb 45 minuts el Saragossa ha igualat el resultat que va aconseguir el Girona dijous a la Romareda, i que semblava sentenciar el duel.

El conjunt català ha sortit al segon temps sense fer un pas endavant, i Becerra ha hagut de salvar el seu equip amb una sortida davant Eldin. El porter no ha pogut fer res uns minuts més tard, quan una jugada afortunada per banda esquerra del Saragossa ha acabat amb la pilota al peu de Fernández, que ha batut Becerra i ha posat el conjunt visitant per davant per primer cop en l'eliminatòria. Montilivi, ple de gom a gom, ha vist com el somni de Primera s'acabava, però un gol d'Aday ha tornat a posar els gironins dins del partit, quan faltaven poc més de 15 minuts per al final. A la sortida d'un córner en contra, el Girona ha tornat a tenir el gol. Becerra la treu ràpid, Sebas Coris habilita Aday, que la cedeix a Pere Pons, que tot sol davant Bounou ha enviat la pilota fora. Pocs minuts més tard, amb el conjunt de Machín abocat a la porteria rival, l'ha tinguda Jaime Mata, que s'ha regirat dins l'àrea, però ha blocat sense problemes el porter del Saragossa.

En els instants finals, els gironins ja no han pogut crear ocasions de gol clares, i el Saragossa ha matat el partit tocant i fent passar els minuts amb interrupcions i pèrdues de temps. De fet, Becerra ha pujat a rematar l'última jugada i els visitants han enviat al pilota al pal amb el porter tornant cap a la porteria.