Apunts blaugranes
Esports 29/07/2011

La gira pels Estats Units

Natalia Arroyo
2 min
La gira pels Estats Units

De Munic a Washington

El Barça va aterrar ahir al matí als Estats Units després d'un llarg vol transoceànic des de Munic per iniciar la gira americana que el farà jugar tres partits en poc més d'una setmana. Després de guanyar la Copa Audi a Alemanya, els blaugranes van volar directament a Washington, on jugaran contra el Manchester United a la matinada de dissabte a diumenge. Durant el vol, Pedro va celebrar el seu 24è aniversari amb un pastís gegant, cortesia de la companyia aèria del Barça, Turkish Airlines. El canari va desitjar que aquesta fos una "temporada sense lesions i plena d'èxits".

No hi haurà recepció a la Casa Blanca

Per motius d'agenda, el president dels Estats Units Barack Obama no podrà rebre el Barça a la Casa Blanca. L'expedició blaugrana volia fer coincidir la seva estada a Washington amb una trobada amb Obama, però els compromisos del president nord-americà ho han fet impossible. Fins i tot Messi i la resta de sud-americans que han disputat la Copa Amèrica i que encara tenen vacances s'havien reservat un dia per assistir a l'acte.

Malentès amb la policia local

A la tarda va tenir lloc un dels incidents més estranys d'aquest primer dia als Estats Units. Guardiola va voler que els seus jugadors fessin una lleu sessió d'entrenament i estiraments als jardins entre la Casa Blanca i el monument a Washington, però les autoritats locals els ho van impedir. La plantilla va canviar els plans i es va exercitar al gimnàs de l'hotel, que també compta amb una luxosa pista de bàsquet que Michael Jordan va fer-se construir durant les dues temporades que va jugar als Wizards i va allotjar-se a l'hotel.

Acord amb la fundació de Bill Gates

La jornada d'ahir també va servir per tancar un acord que vincularà el Barça amb la Fundació Bill & Melinda Gates en el compromís d'eradicar la pòlio, una malaltia que, tot i haver-se reduït en un 99% arreu del món, encara subsisteix en quatre països: Nigèria, l'Índia, el Pakistan i l'Afganistan. El Barça, a través de la seva fundació, aprofitarà el pes que té a les xarxes socials, sobretot a Facebook, per conscienciar la societat amb el lema "Més que un gol. Eradiquem la pòlio" i cedirà la seva imatge per a les campanyes de la Fundació Bill & Melinda Gates. A partir d'ara, al Camp Nou es podran veure publicitats i anuncis que es faran ressò d'aquest acord solidari, pel qual el Barça no rebrà compensació econòmica.

stats