La gimnàstica més enllà del club Xelska

La tercera fase de la Lliga de Clubs Iberdrola es presenta a Cort amb una gran representació de clubs balears 

Aquest dimecres s'ha duit a terme al saló de plens de Cort la presentació de la tercera fase de la Lliga de Clubs Iberdrola de gimnàstica rítmica, que se celebrarà al Palau Municipal d'Esports de Son Moix el pròxim dia 27 d'octubre i comptarà amb un total de 136 gimnastes i 29 tècnics.      

Es tracta de l'última fase de lliga, en la qual s'enfrontaran 29 dels millors clubs de gimnàstica rítmica, només 15 dels quals optaran a pujar a Primera Divisió per a l'edició del 2019. Un punt destacable d'aquesta lliga és la presència de figures internacionals de rellevància que han estat fitxades per diversos clubs participants per reforçar la seva plantilla. Així podrem gaudir de la presència de gimnastes de gran renom internacional com Linoy Ashram, gimnasta israeliana subcampiona del món de GR en el Mundial celebrat el passat mes de setembre a Sofia (BUL) 2018; Milena Baldassari, gimnasta italiana finalista en el Mundial GR de Sofia (BUL) 2018; Aleksandra Semenova, gimnasta russa quarta classificada en el Mundial GR d'Izmir (TUR) 2014; Alessia Russo; Camila Centofanti; María González i Laura Silva.

Quant a la participació balear, n'hi haurà dos representants en aquesta fase. Dissabte al matí, després de la desfilada inaugural, obrirà la competició el club Sport Ritmic. Representant aquest club hi haurà les gimnastes balears Jasmine Fernández de Peñaranda i Keyla Xuan de Juan, que, juntament amb els fitxatges de María Nelly Fernández Arco, pertanyent al club GR Marratxí Costa i Llobera i Leah Pasadas, del Rítmica Nova, lluitaran per classificar-se per ascendir a Primera Divisió. 

L'altre equip balear, el Gimnàstica Rítmica Consell, s'enfronta al club Riba Roja, del País Valencià, amb les gimnastes Maria Xesca Mas, Rita Jaume, Miriam Balle i Alexandra Moody. 

La Federació de Gimnàstica dels Illes Balears, organitzadora de l'esdeveniment amb tot el suport i la col·laboració de la Reial Federació Espanyola de Gimnàstica i els clubs participants en aquesta lliga, espera que aquest esdeveniment sigui un vertader èxit per, en un futur pròxim, aconseguir que Mallorca i, concretament, el Palau Municipal d'Esports de Son Moix puguin acollir una nova competició d'aquestes característiques.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF