Barça
Esports 23/07/2021

El Gamper serà el 8 d'agost i amb públic al Camp Nou

Els equips masculins i femenins jugaran contra el Juventus amb 20.000 espectadors a les graderies

3 min
Cartell promocional del Trofeu Joan Gamper

BarcelonaEl Camp Nou tornarà a obrir les portes al públic després de 519 dies. Serà el 8 d'agost, per celebrar-hi el Trofeu Joan Gamper. Un partit especial que servirà per estrenar un nou format del torneig, perquè per primera vegada també jugarà l'equip femení. El rival serà el Juventus italià i la previsió és que hi hagi un 20% de l'aforament. En concret, 19.869 aficionats a les graderies.

De la mateixa manera que Laporta va revolucionar el Gamper en la seva primera etapa de president, en el seu retorn al club també ha volgut deixar empremta amb la inclusió de l'equip femení. Però tot quedava en mans de l'evolució de la pandèmia, perquè la clau de tot plegat era poder jugar els partits a l'estadi i amb públic. Inicialment, el Procicat ho va validar, però amb la cinquena onada del coronavirus es va fer enrere i va desaconsellar l'accés d'espectadors, que havia de ser d'entre 30.000 i 50.000. Finalment, el Barça ha sabut moure els fils per permetre que, encara que sigui en un nombre inferior (gairebé 20.000), les graderies del Camp Nou es tornin a omplir.

Pendents del Procicat

La data i el rival feia dies que estaven concretats, però el Barça es resistia a anunciar-los a l'espera de saber si podria obrir el Camp Nou o no. El govern espanyol autoritzava fa unes setmanes a reobrir els estadis en la seva totalitat, però deixava en mans de cada comunitat decidir el percentatge i les condicions. Una alternativa era jugar al Johan Cruyff, l'escenari dels amistosos de pretemporada, però una part notable de la directiva no ho veia amb bons ulls. Tampoc els convencia la idea de disputar el partit sense espectadors. Per això es va arribar a posar damunt la taula una tercera via, ajornar el Gamper, que finalment no ha estat necessària.

L'equip femení obrirà foc. Les guanyadores de la Lliga, la Copa i la Champions, amb l'estrena de Jonatan Giráldez a la banqueta, jugaran contra l'equip femení del Juventus a les 18 h. Un rival conegut contra el qual ja es van enfrontar la temporada passada a la Champions (amb victòria per 0-2 a Torí i per 2-1 al Johan Cruyff). Després, a les 21.30 h, serà el torn del masculí, amb la incògnita de si finalment Leo Messi podrà jugar o no –depenent de si s'ha tancat la renovació–. Els de Ronald Koeman s'enfrontaran a un rival habitual contra el qual ja han jugat 21 vegades (16 en partits oficials), inclosos set partits de Champions des de la temporada 2014-15.

Primeres entrades exhaurides

El Barça ha activat aquest mateix divendres la venda d'entrades, amb preus que van de 19 euros (els gols de 3a graderia) a 89 (la part central de la 1a graderia de tribuna). Curiosament, les més cares i les més barates s'han exhaurit en qüestió de minuts. I també estan a punt d'exhaurir-se les del lateral de 1a graderia.

Com va avançar l'ARA, el club ha estrenat un programa informàtic dissenyat especialment per poder agrupar els espectadors durant la pandèmia, mantenint la distància de seguretat i respectant els grups bombolla. D'altra banda, el Barça informa els aficionats, un cop adquireixen l'entrada, que hauran d'estar atents a les indicacions del club sobre l'accés a l'estadi, que es faran entre 24 i 72 hores abans dels partits. En principi, l'acord entre el club i el Procicat és que tant les entrades com les sortides siguin esglaonades, per minimitzar les aglomeracions, un dels aspcectes que més preocupa a les autoritats catalanes.

L'últim partit amb públic a l'estadi va ser un Barça-Reial Societat el 7 de març del 2020, una setmana abans que s'anunciés l'estat d'alarma. Disset mesos i un dia després, els aficionats tornaran al Camp Nou. I amb doble ració de futbol.

stats