Pilota d'Or
Esports 09/01/2012

El futbol femení es reivindica a la cerimònia de la Pilota d'Or de Zuric

La roda de premsa de les tres jugadores i tres tècnics nominats a ser els millors del 2011 ha servit per reclamar l'espai mediàtic que el bon nivell de futbol exhibit a l'últim Mundial d'Alemanya va demostrar que mereix

Natalia Arroyo
2 min
Bini, Sundhage, Sasaki, Marta, Sawa i Wambach a la gala de la cerimònia de la Pilota d'Or.

BarcelonaA l'ombra dels altres protagonistes del dia, Messi, Xavi i Cristiano, i Guardiola, Mourinho i Ferguson, les nominades i nominats femenins han utilitzat la seva roda de premsa, la que ha obert la gala de la Pilota d'Or a Zuric, per reivindicar més protagonisme del futbol femení als mitjans.

"Vull felicitar la FIFA i, en especial, la bona feina d'Steffi Jones (presidenta del Comitè Organitzador del Mundial d'Alemanya), per l'excel·lent campionat que van muntar i que totes tres vam poder viure aquest estiu a Alemanya", ha dit la nord-americana Wambach durant el seu parlament. "Van ser unes setmanes d'espectacle de futbol femení", ha afirmat el seleccionador francès, Bruno Bini, que va acabar en quarta posició.

Els representants japonesos, campions del món, també han destacat el creixement de la seva selecció en els últims anys i la recompensa a les temporades de treball i assumeixen amb naturalitat ser un exemple del que és el futbol femení: "un esport que, amb esforç, cada any té més nivell".

Pia Sundhage, entrenadora dels Estats Units, ha reiterat aquest missatge i ha afirmat que "el Mundial d'Alemanya va demostrar que el nivell no para de créixer i cada quatre anys la competició és més igualada". "Això no ha fet més que començar. Alguna cosa especial està naixent", vaticina.

Futur incert però ple d'ambició

Preguntades per la difícil situació econòmica que complica que la WPS, la màxima competició dels Estats Units, pugui començar la temporada amb normalitat, les tres han comentat que "tant de bo es pugui mantenir la Lliga" perquè és el campionat més atractiu del món. Wambach, a més, ha recordat que totes tres futbolistes han jugat en algun moment o altre allà i que "jugar contra les millors és una oportunitat per créixer com a futbolista". Sawa, de la seva banda, aspira a que la lliga japonesa "vagi a més amb l'empenta del Mundial".

Tots els finalistes han desitjat que nits com la d'avui a Zuric serveixin per "gaudir" i situïn el futbol femení, cada dia, "un esglaó més amunt".

stats