Barça

El món del futbol plora la mort d'Imma Cabecerán

El Barça ha lamentat la pèrdua de la pionera del futbol femení blaugrana

El Barça ha lamentat aquest divendres la mort d'Imma Cabecerán, pionera del futbol femení blaugrana. Va ser una de les impulsores del futbol femení barcelonista en crear el primer equip en clau culer.

El 17 de novembre del 1970 Cabecerán, que tenia una bona relació d’amistat amb la senyora Maria Dinarés, vídua del mític jugador del Barça dels anys vint Vicenç Piera, va posar un anunci a la 'Revista Barcelonista'. Setmanes després, el dia de Nadal, es va jugar el primer partit de futbol d'un equip femení del Barça. El partit va enfrontar al Camp Nou les jugadores blaugranes, entrenades pel mític exporter Antoni Ramallets, contra la UE Centelles.

Aquell equip de noies, que no estava reconegut oficialment pel club, no va poder lluir la samarreta blaugrana ni utilitzar el nom de Barça. Les pioneres del futbol femení barcelonista, que van jugar sota el nom de Selecció Ciutat de Barcelona, van ser Mínguez, Giménez, Gazulla, Vilaseca, Arnau, Jaques, Mayte, Cabecerán, Llansà, Estivill, Blanca, Lolita, Pérez, Nieto, Ros i Glòria.

EDICIÓ PAPER 09/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF