Bàsquet
Esports 24/06/2022

El full de ruta per reconstruir el Barça de bàsquet

Jan Vesely, Tomás Satoransky i Oscar da Silva seran els primers reforços

3 min
Jan Vesely, pivot del Fenerbahçe

BarcelonaAbans que la temporada del Barça acabés com Camot, el club blaugrana va començar a planificar el full de ruta de la pròxima campanya. La feina als despatxos de Joan Carles Navarro i Mario Fernández ha sigut àgil i l'entitat culer té aparaulada l'arribada de dos jugadors txecs i un d'alemany. Es tracta de Tomás Satoransky (30 anys), base dels Washington Wizards que ja va jugar al Palau Blaugrana (2014-16); Jan Vesely (32), pivot del Fenerbahçe, i Oscar da Silva (23), aler pivot de l'Alba de Berlín.

Vesely, que ja s'ha acomiadat de l'equip turc, servirà per millorar el joc interior del Barça, l'autèntic maldecap de Sarunas Jasikevicius en un últim tram de la temporada en què l'equip ha fet figa. Brandon Davies, que s'ha compromès amb el Milà, no seguirà a Barcelona. El pivot nord-americà ha anat de més a menys i la seva tercera temporada ha sigut molt decebedora. Da Silva ocuparà el rol polivalent de Rolands Smits, que seguirà jugant a la Lliga Endesa. L'arribada de Satoransky, que l'última temporada va cobrar 10 milions de dòlars a la NBA, ha de servir per reforçar la posició de base, on Nick Calathes, Nico Laprovittola i Rokas Jokubaitis tenen contracte. La idea és que el veterà director de joc greconord-americà abandoni el club, però la negociació no serà senzilla, ja que el seu contracte era ascendent i, per tant, té assegurada una quantitat econòmica molt important. L'herència de Josep Maria Bartomeu també esquitxa la planificació de la secció de bàsquet.

Un altre dels jugadors amb contracte que no té assegurada la continuïtat és el capità. Pierre Oriola. El club considera que el seu contracte no està en consonància amb el seu rendiment i, per tant, estudia dues opcions: la seva rescissió o un replantejament salarial a la baixa.

El Barça vol allargar el contracte de Dante Exum, però no serà senzill, ja que el jugador manté la NBA com a prioritat i a Europa el seu caixet s’ha disparat. Si el jugador vol esgotar els terminis per explorar el seu retorn als Estats Units, la seva continuïtat es descartarà. Si no, Saras estaria encantat de mantenir-lo a l’equip. . Jokubaitis, en canvi, té decidit aparcar un any la seva intenció de marxar a la NBA. "Estic en contacte amb la gent dels New York Knicks de manera habitual, però ara encara no puc dir res sobre el tema. Les possibilitats de futur estan obertes, així que ja veurem què passa a l'estiu", diu a l'ARA.

Tot i que els blaugranes van quedar eliminats pel blancs tant a l'Eurolliga com a la Lliga Endesa, Sarunas Jasikevicius seguirà sent el líder d'aquest projecte. El seu contracte finalitza l'estiu del 2023, però no hi ha dubtes sobre la seva continuïtat. Una vegada pactat un diferiment salarial que destensa l'economia de la secció, Nikola Mirotic tampoc perilla. Cory Higgins, Nico Laprovittola (a qui es vol renovar), Rokas Jokubaitis, Kyle Kuric, Sertaç Sanli, Sergi Martínez i Àlex Abrines tenen contracte en vigor. "No ha estat la temporada que esperàvem. Estem tristos i decebuts per no haver pogut oferir a l'afició el que es mereixia. Ho hem donat tot, però finalment no ha pogut ser. Ara toca aixecar-se, carregar piles i pensar en la temporada vinent, on ho tornarem a donar tot", diu l'aler mallorquí.

Nikola Mirotic

La intenció del club és potenciar els joves Michael Caicedo i James Nnaji, que han estat tot l'any en dinàmica del primer equip. Una vegada finalitzades les cessions d'Agustín Ubal, Juani Marcos i Ibou Badji, el Barça haurà d'analitzar quin és el millor escenari per a la seva evolució. El Barça B va assolir l’ascens de la Lliga EBA a la LEB Plata, però renunciarà a la plaça. La temporada passada ja va descartar competir a la LEB Or i es va intercanviar la plaça amb l'ICG Força Lleida. El nou canvi de categoria es farà amb el Salou.

Conveni de tres anys

Després que el Barça CBS aconseguís l'ascens a la Lliga Femenina Endesa, el club està ultimant un conveni de tres anys amb el CB Santfeliuenc. Les dues primeres temporades han de servir per consolidar l'aposta, i la tercera per fer un salt qualitatiu. L'acord inclou la utilització de les instal·lacions i els serveis de l'entitat culer, així com la progressiva professionalització de diferents departaments, com ara el de comunicació.

D'altra banda, Núria Martínez va ser nomenada dilluns directora esportiva del Barça CBS. El club i l’exjugadora catalana van arribar a un acord inicial per una temporada. L'entitat culer s'està implicant molt en la creació d'un nou conveni que ajudi a impulsar la competició.

stats