COPA DEL REI
Esports 23/01/2013

Un forat a la butxaca de Florentino: Kaká

Kaká ha quedat fora de la convocatòria del Madrid avui a Mestalla. Mourinho no hi compta, i Florentino se'l vol treure de sobre. El Madrid en va pagar 65 milions d'euros al Milan, que el vol recuperar.

Albert Solé
2 min
Kaká ha quedat fora de la convocatòria de la Copa per jugar a Mestalla aquesta nit.

BARCELONA.Kaká va ser el primer fitxatge de la segona etapa de Flortentino Pérez al Madrid (2009) -anunciat una setmana abans que el de Cristiano Ronaldo-, i fet purament al seu estil. Va pagar 65 milions d'euros per endur-se'l del Milan -on era, i encara és, un ídol-, sobretot per passar la mà per la cara al seu predecessor, Ramon Calderón, per demostrar-li que ell sí que podia fitxar Kaká. Calderón, enemistat amb Florentino, va prometre durant la campanya electoral del 2006 que si ell guanyava fitxaria Kaká, però no ho va aconseguir en els tres anys que va presidir el Madrid. I per què? En gran part perquè Florentino, gran amic del conseller delegat del Milan, Adriano Galliani, va boicotejar l'operació des de l'ombra. Així, el primer que va fer el president de l'empresa ACS quan va tornar a la llotja del Bernabéu va ser fitxar Kaká a preu d'or: en va pagar el preu que valia més el sobrecost d'haver-lo retingut durant tres anys per fer la punyeta a Ramón Calderón. I a més d'aquests 65 milions d'euros, cal afegir-hi els 15 milions bruts de salari per temporada -cobra menys en net que Cristiano, però en brut al Madrid li costa més que el portuguès.

Negocien amb el Milan

El rendiment de Kaká aquestes tres temporades i mitja ha sigut ínfim, i el negoci del seu fitxatge, una ruïna. L'estiu passat El Economista va fer un estudi detallat i va concloure que Kaká ha costat 1,1 milions per partit disputat i 1,13 milions per gol marcat.

Per aquest motiu el Reial Madrid se'l vol treure de sobre com sigui per estalviar-se l'any i mig de fitxa que li queda -va fitxar per sis temporades, i acaba el 2015-. El Milan el vol recuperar, en gran part perquè Kaká encara té bon cartell a Milà i és una bona arma electoral per a Silvio Berlusconi, que prepara el seu retorn a la presidència d'Itàlia. Galliani vol el jugador cedit, si pot ser fins al final del seu contracte amb el Madrid, el 2015, però els blancs prefereixen traspassar-lo, encara que qualsevol opció serà bona si aconsegueixen treure-se'l de sobre. Dilluns van escenificar un trencament de les negociacions "per motius fiscals i legals", va dir Galliani, però el mercat d'hivern no es tanca fins a l'últim dia de gener.

Kaká, fora de la convocatòria

Entre lesions i baix rendiment, Kaká ha jugat molt poc en aquests tres anys i mig, i ja fa temps que José Mourinho li ha fet creu i ratlla. Per això avui no és a Mestalla per decisió tècnica. Si l'entrenador portuguès encara li ha donat alguns minuts últimament ha sigut per petició directa de Florentino Pérez, però l'absurda expulsió al camp de l'Osasuna va ser la gota que va fer vessar el got de la paciència de Mourinho.

stats