Futbol
Esports 17/06/2014

Florentino Pérez nega la informació de 'France Football' i anuncia mesures legals

La revista apunta a una presumpta implicació seva i del Reial Madrid en una aliança perquè Qatar obtingués la seu del Mundial 2022

Efe
2 min

MadridEl president del Reial Madrid, Florentino Pérez, ha considerat "absolutament falsa" la informació apareguda aquest dimarts a la revista 'France Football', que apunta a una implicació seva i del club madridista en una presumpta aliança perquè Qatar obtingués la seu de la Copa del Món de 2022.

"És absolutament fals que s'hagi reunit l'octubre de l'any 2009, ni cap altra data, amb la delegació esmentada en la informació, ni amb qualsevol altra, ni amb el president de la Federació Espanyola de Futbol, ni amb ningú en relació amb la candidatura del Mundial de Qatar", es recull en el primer punt d'una nota facilitada per Florentino Pérez a EFE.

Segons publica 'France Football', que no revela en cap moment les seves fonts, el president de la Federació Espanyola, Ángel María Villar, va estar "al centre dels tractes" amb Qatar, que a canvi del suport espanyol es comprometia a donar suport la candidatura d'Espanya per al 2018.

Dos dels grans actors d'aquesta aliança que pretenia "garantir els interessos econòmics dels uns i dels altres", segons informa 'France Football', van ser l'expresident del Barça Sandro Rosell i l'actual president del Reial Madrid, Florentino Pérez, dos clubs que apareixen implicats a diferents nivells.

La revista sosté que l'empresari mallorquí Jaume Fluxa Morro, vinculat amb Qatar entre altres a través de la companyia Al Jaber, va organitzar del 21 al 23 de 2009 un viatge d'una delegació de Qatar a Madrid, on es va reunir amb representants del Reial Madrid, com el president Florentino Pérez, José Ángel Sánchez, Julio González Tojo, Emilio Butragueño i Iván Bravo.

Aquestes entrevistes van permetre –sempre d'acord amb 'France Football'– al cap del comitè de Qatar, Hassan al Thawadi, que els dirigents madridistes intercedissin davant Villar, amb el qual va parlar en el mateix estadi Bernabéu, i que va acceptar el principi d'"un intercanvi de vots, però només de país a país".

Així mateix, la publicació francesa fa notar que Florentino Pérez és el president de la constructora ACS, en la qual un altre dels grans accionistes és Iberostar, companyia fundada per Fluxa, i que des del juny de 2011 controla l'alemanya Hochtief, que té una sèrie de grans contractes que es desenvoluparan amb la perspectiva del Mundial de Qatar del 2022.

Davant de tot això, en el segon punt de la nota facilitada a EFE, s'indica que "el Reial Madrid i el seu president, Florentino Pérez, emprendran les accions judicials que considerin pertinents contra France Football i contra els autors que signen la informació".

stats