Barça

El fitxatge de Xavi s'oficialitzarà divendres

Laporta s'estalvia finalment viatjar a Qatar per tancar l'acord amb l'Al-Saad

3 min
Xavi en la faceta d'entrenador a Palamós amb Al-Saad el 2019

BarcelonaSi no hi ha cap sorpresa d'última hora, aquest divendres es farà oficial que Xavi Hernández és el nou entrenador del Barça. L'acord entre el tècnic egarenc i el club blaugrana és total i només falta que es pacti amb l'Al-Saad la fórmula per alliberar-lo. Un tràmit que passa per, o bé jugar algun amistós com a contrapartida, o bé abonar la totalitat o part de la clàusula de rescissió. La previsió és que Xavi arribi a Catalunya el cap de setmana i que sigui presentat a principis de la setmana vinent al Camp Nou.

Finalment no haurà estat necessària la presència de Joan Laporta per tancar l'acord amb l'Al-Saad. "No fa falta que viatgi, es podrà tancar sense ell", apunta una font propera a la negociació. El Barça va decidir protegir la seva figura i va enviar a Qatar el vicepresident esportiu, Rafael Yuste, i el director esportiu, Mateu Alemany. "El club ja està ben representat així", apunta una veu propera a Laporta, visiblement molesta per les crítiques que ha rebut el president pel fet d'haver-se quedat a Catalunya. Crítiques, però, que venen alimentades per la reticència del propietari del club, Mohammed bin Khalifa al-Thani, germà de l'emir de Qatar, a reunir-se amb els emissaris que havia enviat el club blaugrana. Al seu entendre, si havia de parlar amb algú era amb Laporta. I, en la seva absència, l'interlocutor ha acabat sent el mateix Xavi.

De fet, si el fitxatge no s'ha tancat abans és precisament per aquesta mena de joc del telèfon. Xavi ha estat parlant amb Al-Thani. Després, l'egarenc traslladava la informació a Yuste i Alemany, que eren a l'hotel de Doha esperant. I finalment, el missatge arribava a les oficines del club.

L'únic dubte és saber la penyora que haurà de pagar el Barça per aconseguir els serveis de Xavi. "La resposta final la tindrem divendres", apunta una veu propera al tècnic egarenc. La clàusula de rescissió oscil·la entre els 5 i els 10 milions, segons diferents informacions, i la voluntat del Barça sempre ha sigut estalviar-se-la. Al club hi ha cert optimisme i creuen que finalment podran quedar-se amb l'entrenador sense haver de desembutxacar diners, una situació doblement crítica, per la situació financera del Barça i també perquè tensiona encara més el ja famós límit salarial de la Lliga. Ara bé, com a contrapartida per no pagar, i tenint en compte que l'Al-Saad no va precisament curt d'armilla, el conjunt de Qatar ha acceptat una fórmula alternativa. "Un gest", diuen des del Barça. Per exemple, un partit amistós. RAC1 apuntava que una de les opcions era convidar l'Al-Saad a la pròxima edició del Gamper. Un punt que no ha pogut confirmar l'ARA.

No es preveu que Xavi viatgi a Vigo

Si els pronòstics es compleixen i l'acord es rubrica aquest divendres, Xavi, acompanyat de la seva família i del seu staff, tornarà a Catalunya amb la delegació blaugrana que s'ha desplaçat fins a Qatar. De fet, la intenció de Yuste i Alemany era prolongar la seva estada a Doha fins que estigués resolta la contractació del tècnic egarenc. En un principi s'havia imaginat un escenari segons el qual Xavi, que podria aterrar aquest mateix divendres al Prat, agafés un avió i se n'anés a Vigo per veure des de la llotja el partit entre el Barça i el Celta. D'aquesta manera, el tècnic ja podria reunir-se amb els jugadors per presentar-se. Un fet que guanya transcendència perquè, després de Vigo, arriba una aturada de seleccions i bona part de la plantilla té compromisos internacionals. Des del club, però, minimitzen aquestes opcions. "Xavi ja serà blaugrana, però segurament haurà de veure el partit per la tele", apunten des de les oficines del club, on ja estan treballant en la presentació de l'egarenc, que serà la setmana vinent. El seu primer partit com a entrenador culer serà el derbi contra l'Espanyol del dissabte 20 de novembre.

stats