CICLISME - OPERACIÓ PORT
Esports 16/03/2013

La fiscal demana presó per a Eufemiano Fuentes

Ara
1 min

MadridLa fiscal del judici de l'operació Port, Rosa Calero, va descriure ahir el metge Eufemiano Fuentes com "l'ànima i l'ideòleg" d'un entramat "fraudulent i punible" que tenia com a objectiu augmentar el rendiment dels esportistes a canvi de beneficis econòmics. En el seu informe final, la representant del ministeri públic, que demana dos anys de presó per a Fuentes, la seva germana i també metge Yolanda i els exdirectors esportius Manolo Saiz i José Ignacio Labarta, va sostenir que l'activitat del grup pot encaixar en l'espai penal. Vicente Belda, el cinquè processat, no està acusat.

Segons la fiscal, el judici que va començar el 28 de gener ha permès que ningú pugui dubtar de l'autoria d'Eufemiano Fuentes com a cervell i planificador de la trama, mentre que la seva germana Yolanda va ser la continuadora de la seva activitat. Labarta, per la seva banda, hi estava plenament implicat i Saiz consentia el dopatge dels seus corredors.

La fiscal, que va demanar la condemna dels acusats, va dir que aquesta és una bona oportunitat per netejar la imatge de l'esport espanyol.

stats