COPA DEL REI
Esports 07/03/2012

La final, el dia 25 al Calderón

La final de la Copa del Rei es jugarà el 25 de maig al Vicente Calderón. Després que es descartés el Bernabéu i que el Barça demanés el Calderón i l'Athletic la Cartuja, la Federació va triar la seu amb una votació.

Nuria García
3 min
DOTZENA FINAL  El dia 25 de maig el Calderón serà la seu d'una final de la Copa del Rei per dotzena vegada en la història.

BARCELONA.Gairebé un mes ha trigat la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) a decidir que la final de la Copa del Rei 2011/2012 entre el Barça i l'Athletic Club es jugarà el divendres 25 de maig al Vicente Calderón, l'estadi de l'Atlètic de Madrid. El 8 de febrer es va conèixer el segon finalista -el Barça- i des de llavors la Federació i els dos clubs que jugaran aquesta final s'havien reunit en dues ocasions, però no s'havien posat d'acord. Ahir, sense la presència del Barça, la junta directiva de la Federació va triar, en una votació a mà alçada, la seu i el dia de la final: els 22 vots a favor del Calderón es van imposar als 14 a favor de la Cartuja, l'opció proposada en segona instància per l'Athletic Club.

El Calderón, segon plat del Barça

Precisament el dia en què el Barça va decidir no anar a la reunió, la seva segona proposta de seu de la final va ser l'escollida. La primera va ser jugar al Santiago Bernabéu, però la Federació va rebutjar la proposta dels dos clubs, tal com el tècnic blaugrana, Pep Guardiola, es va encarregar de recordar: "El club no desitjava aquesta seu. El club i l'Ahtletic Club no volíem aquesta seu, en volíem una altra. Com que som nosaltres, l'Athletic Club no anirà al Santiago Bernabéu", va comentar, i va afegir: "Si el finalista no fos el Barça, la final es jugaria al Bernabéu. Hi ha obres? Doncs m'he equivocat".

De fet, si la final es jugava al Calderón l'única data possible era el dia 25, ja que el dia 20 hi ha programat un concert de Coldplay. La Federació estava en contra de fixar el dia 25 per evitar problemes en la preparació de la selecció espanyola per a l'Eurocopa. "Si és un perjudici en aquest cas per a la preparació de la selecció l'assumirem, però no podem estar preveient que un club nostre no arribi a la final de la Champions", va dir el portaveu Federació, Jorge Carretero. El president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, va assegurar a RAC1 que ell havia votat pel Calderón perquè era l'opció "més lògica" i que, a més, va "defensar els interessos catalans per defensar la lògica". I és que ahir en la reunió de la Federació es va imposar la seu més raonable, ja que de les tres ciutats que optaven a acollir la final -València, Madrid i Sevilla-, Madrid és la que està més ben connectada, cosa que facilita el desplaçament de les aficions catalana i basca.

De moment encara no ha transcendit de quantes entrades disposarà cada club per repartir entre els seus socis, tot i que en l'última edició disputada a Mestalla la Federació va donar un terç de les entrades a cada club. Prenent aquest precedent i comptant que el Vicente Calderón té un aforament de 54.851 persones, tant al Barça com a l'Athletic els tocarien aproximadament unes 18.000 entrades per repartir entre els seus aficionats que vulguin anar al Calderón. Pel que fa al desplaçament, a hores d'ara encara no es poden comprar bitllets d'AVE, però els vols cap a Madrid comencen a omplir-se i, òbviament, a augmentar de preu.

Quarta final del Barça al Calderón

Per al club blaugrana serà la quarta final de Copa del Rei que disputarà a l'estadi de l'Atlètic de Madrid, de les quals només n'ha guanyat una (la del 81 contra l'Sporting, 3-1), ja que va perdre la del 74 contra el Madrid (4-0) i la del 86 contra el Saragossa (1-0). Pel que fa a l'Athletic, serà la seva tercera final (acumula un triomf i una derrota).

stats