Supercopa d'Espanya
Esports 29/08/2013

Un Barça incòmode empata contra l'Atlètic de Madrid (0-0) i es proclama campió de la Supercopa

Leo Messi ha fallat un penal i Víctor Valdés ha tingut una actuació clau amb dues intervencions decisives

àlex Gozalbo

BarcelonaUn Barça incòmode i distret amb l'àrbitre ha empatat contra l'Atlètic de Madrid (0-0) i s'ha proclamat campió de la Supercopa d'Espanya. Leo Messi ha fallat un penal i Víctor Valdés ha tingut una actuació clau amb dues intervencions decisives en un partit de tornada brut en què l'equip blaugrana ha patit per controlar el ritme.

Per intentar solucionar els problemes del partit d'anada, Gerardo 'Tata' Martino, que ha començat amb Andrés Iniesta a la banqueta, ha enviat Cesc a obrir espais per a Messi, Neymar i Alexis. Aquesta variació posicional, la inspiració inicial de Sergio Busquets i el bon estat de la gespa han facilitat la mobilitat de pilota d'un Barça que ha disposat de bones situacions per marcar.

Tot i que necessitava un gol per aconseguir el títol, l'Atlètic de Madrid ha cedit durant molts minuts la iniciativa al seu rival. La millor oportunitat de la primera meitat, però, ha sigut per al conjunt matalasser. Víctor Valdés ha evitat el gol d'Arda Turan amb una aturada inversemblant. No ha sigut l'única intervenció clau del porter blaugrana, que al minut 56 ha aturat un perillós xut de David Villa.

El Barça no ha estat gens còmode a l'inici del segon temps. L'equip blaugrana ha tingut la possessió de la pilota, però no el control del partit, que s'ha posat molt perillós. Gerardo 'Tata' Martino ha intentat recuperar la iniciativa donant entrada Pedro i Iniesta, que han ocupat el lloc d'Alexis i Cesc.

L'equip blaugrana ha disputat els últims deu minuts del partit de la tornada amb un jugador més ja que Filipe Luis ha sigut expulsat després d'agredir Dani Alves. Minuts després Godín ha trepitjat el defensa del Barça, però l'àrbitre no ha vist l'acció.

Leo Messi ha fallat un penal al minut 88, quan ha enviat la pilota al travesser.