COPA DEL REI
Esports 06/03/2012

La seu de la final de la Copa es decidirà per sorteig

La primera reunió de la Federació Espanyola des que Villar va ser reelegit president servirà per decidir on i quan es juga la final de la Copa. Sevilla, València i Madrid són les tres possibilitats.

Toni Padilla
3 min
L'estadi de Mestalla abans de la final de la Copa del Rei del 2010 entre el Barça i el Madrid. Avui podria tornar a ser escollit com a seu d'una final.

BARCELONA.Sense la presència de cap representant del Barça, avui es decidirà a la Ciutat del Futbol de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) la seu de la final de la Copa del Rei. Portes endins, els directius del Barça sospitaven que les opcions amb més possibilitats eren Sevilla i Mestalla. És a dir, les dues que no volia el club blaugrana. Però ahir a última hora, la RFEF va comunicar al club que el mètode escollit per decidir la seu de la final serà un sorteig.

En declaracions a RAC1, el vicepresident de la RFEF, Joan Gaspart, ja va deixar clar hores abans que "la Federació té bastant clar que si els dos equips de la final no es posen d'acord per a la seu de la final hi ha moltes formes per escollir: a braç alçat o un sorteig". "I que sigui un sorteig el sistema per decidir i no fer enfadar a ningú", va afegir. De fet, el 1990 el Barça i el Madrid tampoc no es van posar d'acord sobre on jugar la final de la Copa i ja es va acabar decidint per sorteig. Mestalla va ser la seu escollida després d'un sorteig amb dos sobres que va provocar algunes crítiques, motiu pel qual el president de la Federació, Ángel María Villar, va anunciar que s'estudiaria modificar la manera d'escollir les seus de les finals. Una reforma que mai es va tirar endavant. Gaspart, per cert, no va poder assegurar si serà avui a la reunió, en la qual té dret de vot, per motius laborals, però va deixar clar que fer un sorteig és la millor solució després de setmanes de reunions i debats sobre quin hauria de ser l'escenari.

La reunió, que començarà a les 12 del matí a la seu de la RFEF a la Ciutat del Futbol de Las Rozas, serà la primera de la junta directiva després de la reelecció d'Ángel María Villar. El president de l'Athletic, Josu Urrutia, sí que tenia previst anar a la sessió per intentar convèncer els membres de la junta amb dret a vot que portessin la final a l'estadi de La Cartuja de Sevilla, ja que els bascos preferien l'estadi amb més capacitat. El Barça, en canvi, va anunciar ahir que no serà a la reunió, decebut perquè els seus arguments no es van tenir en compte quan es va demanar que la seu fos el Bernabéu. Segons informava ahir RAC1, el Barça té la sospita que malgrat el sorteig la ciutat escollida serà Sevilla.

L'opció de la Cartuja (gestionat per la Junta d'Andalusia i l'Ajuntament i la Diputació de Sevilla) ha guanyat pes últimament, ja que l'Athletic la defensa per poder portar més aficionats i perquè hi ha previst un canvi de gespa per a un amistós d'Espanya del dia 3 de juny.

El sorteig hauria d'evitar una votació sense pronòstic clar. De fet, ni tan sols hi ha acord sobre la data, ja que l'Athletic vol el dia 20 i el Barça el 25. El dia 20, però, la final no es podria jugar al Calderón perquè aquell dia s'hi celebra un concert de Coldplay. El Barça prefereix el 25 pensant a poder descansar si arriba a la final de la Champions. La RFEF prefereix una final el dia 20 per facilitar la preparació de l'Eurocopa a la selecció espanyola, però la final de la Champions és el dia 19 i si el Barça hi participés, caldria jugar la final de la Copa el dia 25. Si fos el 25, però, la selecció espanyola es trobari concentrada per preparar l'Eurocopa, que comença el dia 8 de juny, sense més de 10 jugadors, els del Barça i els de l'Athletic.

stats