Qatar 2022
Esports 05/09/2014

La FIFA estudiarà el dia 8 el possible canvi de dates de Qatar 2022

El grup de treball de la FIFA pot decidir canviar les dates del Mundial del 2022 i que es disputi a l'hivern

Efe
2 min
L'AMBICIÓ VIU A QATAR L'emir de Qatar, Hamad bin Khalifa al-Thani, amb la copa del món, la seva dona  i el president de la FIFA Joseph Blatter.

MadridEl grup de treball de la FIFA per estudiar el calendari internacional 2018-2024 es reunirà el proper dia 8 a la seu d'aquest organisme a Zuric, on debatrà la possibilitat de canviar les dates del Mundial de Qatar 2022 per celebrar-lo a l'hivern.

El president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), Javier Tebas, serà un dels assistents a la cita, en la qual s'analitzaran les conseqüències derivades del possible canvi del període tradicional de juny i juliol per a les lligues nacionals de diversos països, segons ha informat la Lliga.

Representants de les diferents lligues assistiran a la reunió, que estarà presidida pel president de la Confederació Asiàtica, Salman Bin Ibrahim al-Khalifa, al costat de delegats de les sis confederacions que integren la FIFA i dels sindicats de jugadors.

Les crítiques generades per les altes temperatures que pateix Qatar durant l'estiu van portar a la FIFA a iniciar consultes amb les parts interessades sobre la possibilitat que el Mundial de 2022 es disputi a l'hivern i no a l'estiu.

El secretari general de la FIFA, Jerome Valcke, ja s'ha mostrat a favor que es jugui entre el 15 novembre i el 15 gener com a màxim, època en la qual es registren temperatures mitjanes d'uns 25 graus centígrads, "equivalents a una primavera càlida a Europa" i molt inferiors als gairebé 50 que es poden trobar a l'estiu.

L'elaboració del calendari internacional 2018-2024 ha de tenir en compte la iniciativa de la UEFA de posar en marxa la Lliga de Nacions 2018-2022, aprovada en el seu últim Congrés celebrat el març passat.

Encara que el format final no està concretat, la Lliga de Nacions reemplaçarà als partits amistosos i a més estarà vinculada amb la classificació per a les Eurocopes, ja que serà una oportunitat addicional per a accedir-hi.

La iniciativa preveu que les 54 seleccions nacionals es reparteixin en quatre divisions, d'acord amb la classificació segons el coeficient, i que competeixin per ascendir a un grup superior o convertir-se en campió, així com per classificar-se per a les eliminatòries classificatòries per a l'Eurocopa.

stats