Esports 06/09/2021

La FIFA estudia com resol la suspensió del Brasil-Argentina

L’ens es podria posar de part dels argentins

2 min
Leo Messi amb l'entrenador del Brasil, Tite

La FIFA estudia quines conseqüències poden rebre els actors futbolístics implicats en la suspensió del duel de diumenge entre el Brasil i l’Argentina. L’ens, que s’encarrega d’organitzar el Mundial de Qatar del 2022, va publicar ahir un comunicat en què lamentava “les escenes que es van produir en la suspensió del partit entre el Brasil i l’Argentina, cosa que va privar milions de seguidors de veure aquest partit que enfrontava les seleccions de dos dels països amb més pes futbolístic del món”. I afegia que ja ha rebut “els primers informes del partit”.

“Els organismes disciplinaris pertinents analitzaran la informació recollida en aquests informes per prendre les decisions corresponents quan escaigui”, resol la FIFA en el seu escrit. La suspensió esperpèntica del partit, amb l’entrada d’agents de les autoritats sanitàries brasileres quan només havien passat cinc minuts de joc, van donar la volta al món.

L’Argentina està ‘trista’

La irrupció dels membres de l’Agència de Vigilància Sanitària Federal del Brasil (Anvisa) va esquitxar la Conmebol, que vol desvincular-se d’aquests tipus de situacions. Les escenes d’incredulitat dels futbolistes de les dues seleccions, amb els capitans Messi i Neymar al capdavant, evidencien com de rocambolesca va ser la situació. La reclamació de la Federació Argentina de Futbol era clara: ¿Per quina raó les autoritats haven esperat que ja s’hagués iniciat el partit per actuar i impedir jugar als quatre futbolistes provinents d’equips de la Premier League –Emiliano Buendía i Emiliano Martínez, de l’Aston Villa, i Giovani Lo Celso i Cristian Romero, del Tottenham–, quan portaven ja tres dies al Brasil? Després d’aquesta situació, i amb el permís de la selecció, els futbolistes van tornar amb els seus equips.

En canvi, des d’Anvisa argumenten que quan van anar a buscar a l’hotel de concentració de l’equip argentí els quatre futbolistes que no haurien complert les normes de prevenció del Brasil, ja eren a l’estadi. “La veritat és que a mi tot això em posa molt trist. No busco cap culpable, però és molt trist, el que ha succeït. Tant si va passar alguna cosa com si no, no era el moment idoni per esperar a actuar. Un partit que havia de ser una festa, per gaudir dels millors jugadors del món, va acabar en això. No sé quines paraules utilitzar”, va declarar el tècnic argentí, Lionel Scaloni, a la cadena TyC Sports després dels esdeveniments. “Els esportistes som els damnificats: nosaltres volíem jugar el partit i els jugadors del Brasil també. En cap moment se’ns havia avisat que aquests jugadors no podrien jugar”, va afegir.

La pilota és ara sobre la teulada de la FIFA, que és l’organisme encarregat de decidir com actua i si aplica sancions. L’equip més damnificat podria ser el Brasil, si l’ens decreta que va ser un organisme local el que va aturar el partit

stats