Poliesportiu

El món de l'esport es coordina per fer sentir la seva veu contra les restriccions

La UFEC vol consensuar una estratègia conjunta

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) s'està reunint aquest dijous i es reunirà demà divendres amb  els representants de les federacions i amb diferents agents del sector per consensuar una estratègia conjunta amb l'objectiu de combatre les noves restriccions que ha aplicat el Govern. Després de presentar dimarts una demanda al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el sector estudia quines actuacions durà a terme per combatre un quart tancament d'instal·lacions que considera injust i arbitrari. El TSJC ha donat un termini de 48 hores al Govern  per fer al·legacions. El termini venç aquest dilluns a les 13 hores.

Una de les reunions ha sigut amb Ja n'hi ha Prou, una plataforma amb representants de diferents clubs catalans que  va començar dimarts a recollir signatures per alertar que les restriccions que el Govern ha aplicat tindran unes conseqüències devastadores sobre l'esport amateur. El seu manifest   va recollir més de 5.000 signatures  en unes hores. A més, aquesta agrupació ha convocat dues concentracions. La primera, aquest dissabte 9 (12 h) al davant de tots els pavellons i recintes esportius. La segona, el 23 de gener (12 h) al d avant del pavelló Fontajau de Girona.

Cares conegudes de l'esport com Laia Palau, jugadora de l'Spar Girona de bàsquet, o Pau Bargalló, jugador del Barça d'hoquei sobre patins, han explicitat el seu suport a aquesta iniciativa popular.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF