Esports 26/06/2018

Estudien una lliga de travessies i una prova internacional en aigües obertes a la zona del Llevant

De moment, l'organització toca de peus a terra i només contempla la celebració del pròxim campionat de les Illes Balears, que es disputarà al balneari 10 de la Platja de Palma el 8 de juliol

Juanmi Mas
2 min
La Federació Balear de Natació estudia una lliga de travessies

PalmaEl Campionat Balear d'Aigües obertes se celebrarà a la platja de Palma el pròxim diumenge 8 de juliol. Serà la sisena edició d'una prova que organitza la Federació Balear de Natació i

VI Campionat de Balears d'Aigües Obertes

La presentació ha comptat amb la presència del director de relacions externes del Corte Inglés, Antonio Sánchez, el president de la Federació Balear de Natació, Vicente Cáceres, i del director general d' Unisport Consulting, Manuel Hernández. També s'esperava la presència de la directora insular d'Esports del Consell de Mallorca, Margalida Portells, que no hi ha pogut assistir per motius laborals.

En l'edició d'enguany s'han ampliat les categories i també s'han adequat les distàncies per compensar que les proves coincidiran aquest dia amb un nacional de Màsters, que podria restar la participació. El campionat de llarga distància cobrirà un recorregut de 500 m, la categoria benjamí, 1.500 m, la categoria aleví, i de 3.000 m, la resta de categories.

El president de la Federació Balear de Natació, Vicente Cáceres, ha parlat de les proves i també ha anunciat que estan estudiant organitzar una lliga de travessies que sigui campionat de les Balears. En aquest sentit, ha dit que estudien "una lliga de travessies perquè volem d'aprofitar els nostres paratges. Alcúdia o la badia de Pollença podrien ser alguns dels llocs per dur a terme aquesta lliga. Eivissa i Menorca tindrien el seu protagonisme i acollirien dues proves més", ha comentat el president balear.

La Fundació Rafel Nadal i la federació Balear de Natació també s'han reunit amb bona sintonia i en el seu moment varen parlar de la possibilitat d'organitzar una prova internacional d'aigües obertes a la zona del Llevant. Però aquesta possibilitat encara és una idea embrionària perquè "a vegades és més difícil obtenir col·laboradors que doblers i tot és massa lent ha explicat Vicente Cáceres.

stats