FUTBOL
Esports 06/08/2013

La Federació obliga el Reus a tornar a jugar amb el dorsal 7, retirat amb motiu de la mort de Pitarque

La RFEF obliga els clubs a no personalitzar els dorsals dels jugadors que juguin a Segona B i a categories inferiors. Els titulars hauran de lluir els números de l'1 a l'11

Ara
1 min

BarcelonaLa RFEF (Reial Federació Espanyola de Futbol) ha incorporat una nova norma per a aquesta temporada per a Segona B i les categories inferiors: els jugadors no podran personalitzar els seus dorsals –no tindran dorsals fixos– i hauran de jugar amb dorsals correlatius, és a dir, per exemple, de l'1 a l'11 els titulars.

El Reus, equip de Segona Divisió B, fa dos anys que va retirar el dorsal número 7 després de la mort de Jordi Pitarque. Veient que la norma de la RFEF xocava amb aquesta mesura, el club reusenc va enviar una petició a la Federació per poder continuar aplicant aquesta mesura. Aquest dimarts han rebut la resposta i és negativa.

La RFEF expressa el seu "reconeixement i comprensió a una iniciativa tan lloable" però afirma que no poden acceptar la petició del Reus, que haurà de tornar a jugar amb el dorsal 7. "La raó té el seu fonament en el fet que, de conformitat amb les normes d'aplicació, nacionals i internacionals, la relació de dorsals de les plantilles, com vostès coneixen, va des del número 1 fins al número 25 com a màxim. La norma no disposa en aquest sentit, lamentablement, de cap excepció a aquesta exigència".

L'organisme afegeix que comprèn i aplaudeix les motivacions que van portar el Reus a retirar el dorsal número 7 de les samarretes del primer equip però "no autoritza" la petició del Reus perquè considera que va "obertament en contra de la norma d'aplicació".

stats