Ciclisme
Esports 19/08/2021

La fe permet a Magnus Cort Nielsen coronar l'alt del Fort de Cullera

L'eslovè Primoz Roglic recupera el liderat de la Vuelta

2 min
La fe de Magnus Cort li permet coronar l'alt del Fort de Cullera

BarcelonaLa sisena etapa de la Vuelta era un parany. Després de més de 150 km baixant cap al mar provinents de Requena, els ciclistes havien d'encarar un ascens salvatge a l'alt del Fort de Cullera (158,3 km). Es tractava d'arribar al mar, però en lloc de quedar-s'hi i poder-s'hi banyar, calia encarar unes rampes verticals molt dures en els últims dos quilòmetres fins a enfilar-se al Fort de la Ribera Baixa. I més d'un s'hi ha deixat temps, en aquest parany, on no s'ha picat un Primoz Roglic massa superior, de moment. Malgrat que encara no ha obert distàncies a la general, l'eslovè consolida la seva candidatura per guanyar la Vuelta per tercer cop consecutiu després de controlar-ho tot fredament. I en un gest de gràcia, Roglic s'ha quedat a dos metres d'atrapar el gran heroi del dia, el danès Mangus Cort Nielsen (EF Education Nippo).

Amb 28 anys, Cort ha tret el cap en una escapada on cinc corredors han rodat sols durant més de 50 km i mantenien el gran grup prou lluny per somiar en triomfar. Però a l'arribar a l'inici del port final, la diferència de 40 segons ja anunciava mal temps, per a ells. Cort, però, no s'ha rendit. I quan els seus companys d'escapada han aixecat el peu per deixar-se atrapar, ell ha seguit suant, patint, aprofitant-se en part de la falta de coordinació dels favorits. Ni Richard Carapaz (Ineos) primer ni Aleksandr Vlasov (Astana) després no s'han acabat de creure que podien guanyar l'etapa. "És un triomf especial, ja que els altres a la Vuelta sempre van ser en finals a l'esprint. Ara m'he demostrat que puc guanyar també en aquest terreny", deia eufòric el danès. Cort Nielsen, de fet, és un esprintador. Normal, ja que a Dinamarca el cim més alt és més baix que el port de Cullera on ha guanyat avui. Després de guanyar dues etapes a la Vuelta el 2018 i una el 2019, Cort Nielsen recupera les millors sensacions de mica en mica, superats dos anys en què els resultats no havien sigut els millors.

Al final, Cort ha guanyat la seva quarta etapa a la Vuelta just per davant d'un Roglic que l'hauria superat si el port hagués durat 10 metres més. L'eslovè s'enfila de nou al liderat de la general, que ja va ocupar després de la primera etapa, al superar l'italià Andrea Bagioli (Deceuninck-Quick Step), Vlasov (Astana) i el mallorquí Enric Mas (Movistar). Mas, de fet, ara ocupa la segona posició a la general a 25 segons de Roglic, amb el colombià Miguel Ángel López tercer. L'incombustible murcià Alejandro Valverde, de 41 anys, ocupa la quarta posició amb el mateix temps que el colombià Egan Bernal, a 40 segons del líder.

La setena etapa es disputarà aquest divendres entre Gandia i el Balcó d'Alacant, un recorregut de 152 km similar al d'avui.

stats