Publicitat
Publicitat

La família Messi estudia demandar 'El Mundo'

El diari madrileny assegura que la policia investiga el pare del jugador del Barça per blanqueig de diner procedent de la droga

Durant el dia d'avui, Leo Messi emetrà un comunicat per respondre a la informació del diari 'El Mundo'. La família  Messi podria emprendre accions legals contra el rotatiu madrileny, que aquest dilluns ha publicat que la policia investiga Jorge Messi, el pare del jugador del Barça, per blanqueig de diner procedent de la droga. Els advocats del futbolista estan reunits des de primera hora d'aquest matí i esperen poder parlar amb Jorge Messi, que ja es troba a l'Argentina –on encara és de matinada– per decidir quins passos faran.

Segons 'El Mundo', Jorge Messi apareix al centre d'una xarxa de narcotràfic colombiana que investiga en secret un jutjat de Madrid. Els diners es blanquejaven mitjançant la compra massiva d'entrades per a la fila 0 de la gira 'Amics de Messi' i de concerts de rock, assegura el diari. En tractar-se de partits benèfics, molta gent compra entrades, però no assisteix a l'esdeveniment. Els narcotraficants aprofiten aquest fet, que l'assistència del partit no es pot controlar, per blanquejar diners. Segons el rotatiu, la Guàrdia Civil creu que el pare de Messi feia d'intermediari i cobrava entre el 10 i el 20% de comissió perquè juguessin el seu fill i altres estrelles. Afegeix 'El Mundo' que Messi, Alves, Pinto i Mascherano van ser interrogats fa dies per la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil a les oficines del Barça sobre aquest tema. De fet, la setmana passada 'La Vanguardia' va explicar aquesta interrogació dels 4 jugadors blaugranes i Leo Messi va estar a punt d'emetre un primer comunicat per explicar el cas i respondre a les informacions del diari català sobre aquests partits benèfics. Finalment no es va fer, però avui dilluns, davant la informació que apareix a 'El Mundo', Messi emetrà un comunicat. L'entorn del futbolista explica que els quatre jugadors blaugranes que van ser citats per testificar sobre aquest partit a Bogotà del 2012 no hi van participar de forma lucrativa, sinó que se'ls va pagar el viatge i l'estada a la capital colombiana. Per aquest motiu, el jutge que instrueix el cas, Eduardo López-Palop, els va citar per testificar.

La família Messi nega les acusacions i detalla que el jugador dóna 100.000 euros a una fundació benèfica local per cada amistós que juga, tal com va passar en el cas del partit a Bogotà que investiga la policia espanyola. A més, asseguren que els partits no els organitza Messi ni cap empresa vinculada a la seva família, sinó Player Imagen, una empresa sud-americana que s'encarregava de muntar els partits.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF