07/02/2013

Un exporter afegeix més sospites contra la Reial

2 min
El president de la Federació Francesa de Ciclisme, David Lappartient, va comparèixer ahir.

BARCELONA.A mesura que s'avança en el judici de l'operació Port, que té com a principal acusat el metge Eufemiano Fuentes, apareixen més insinuacions sobre pràctiques dopants en el futbol. Tot i que les investigacions se centraven en els ciclistes, hi ha altres esportistes que n'estan sortint esquitxats. La sessió d'ahir del judici als jutjats de Madrid va servir per acumular proves contra el doctor canari, i des de fora van aparèixer noves veus que afegeixen confusió en la relació de la Reial Societat amb la trama.

L'exporter dels txuri-urdinSander Westerveld (2001-2004) afirma en une declaracions a la revista holandesa Voetball International que en la seva etapa a Sant Sebastià "hi havia jugadors que abans i després dels partits rebien injeccions intravenoses". Tot i això, afegeix que no contenien substàncies prohibides ni van tenir res a veure amb els bons resultats de la temporada 2002-2003, quan la Reial va acabar segona a la Lliga. De tota manera, Westerveld no s'atreveix a "posar la mà al foc per ningú". La confessió de l'holandès arriba pocs dies després de les acusacions de l'expresident Iñaki Badiola contra l'entitat, que han portat l'Agència Espanyola Antidopatge a encetar un procés de recerca d'informació per valorar si s'ha d'obrir una investigació, com va explicar ahir abans del judici la directora de l'organisme, Ana Muñoz.

La Reial i els seus jugadors van rebre ahir el suport de l'Associació de Futbolistes Espanyols, que va emetre un comunicat per manifestar el seu "rebuig absolut" a la denúncia de Badiola, a qui critiquen que no denunciés la situació el 2008, quan va saber què havia passat. A més, l'AFE va mostrar el seu interès a col·laborar amb les autoritats en la lluita contra el dopatge.

En paral·lel, el Milan, amb un contundent i breu comunicat a la seva pàgina web, es va desmarcar de cap vinculació "directa o indirecta" amb el doctor Fuentes i va definir com un "error d'interpretació" la connexió que s'ha fet entre el terme Milan que apareix als documents investigats i el club rossonero .

Tot plegat ha despertat la fúria de la Federació Francesa de Ciclisme, que qualifica el judici de "veritable farsa" i creu que les autoritats espanyoles estan intentant protegir els seus esportistes -principalment futbolistes i tenistes- amagant informació que els vincularia amb el dopatge. El president de l'organisme francès, David Lappartient, no entén com pot ser que no es reclami a Eufemiano Fuentes que doni noms per acabar de destapar la trama.

Fuentes, per la seva banda, va demanar ahir la devolució de la fiança que va pagar el 2006 per evitar la presó, i va veure com es confirmava que l'exciclista Alberto León, que va aparèixer mort el 2011 i que col·laborava amb ell, guardava material per a transfusions i una targeta de crèdit seva.

stats