PRIMERA DIVISIÓ
Esports 10/04/2012

Una excusa extraesportiva per a cada ensopegada del Madrid

El Reial Madrid ha guanyat tots els partits oficials excepte onze, i sempre ho ha justificat amb raons que van més enllà del futbol. Els àrbitres i el Barça són els blancs més habituals d'aquestes protestes.

Martí Molina
2 min

BARCELONA.Un partit empatat o perdut, una excusa extrafutbolística per justificar el resultat. Aquesta ha estat la tònica del Reial Madrid en cadascuna de les onze ensopegades dels blancs d'ençà que va començar el curs futbolístic. Des de l'actuació arbitral fins a les males pràctiques dels rivals sobre el camp.

Tècnics, jugadors i directius continuen abonats a la teoria de la conspiració, i busquen arguments que van més enllà del que passa al terreny de joc, però que serveixen, des del seu punt de vista, per explicar cadascuna de les relliscades que han tingut aquesta temporada.

Aitor Karanka va encetar les protestes en l'anada de la Supercopa contra el Barça (2-2 al Bernabéu), acusant l'arbitratge dient que "hi ha coses que no han canviat". I aquest diumenge, després d'empatar amb el València (0-0), el segon entrenador va continuar amb aquesta teoria: "Tothom ha vist l'arbitratge. Lluitarem per la Lliga mentre ens deixin". Però qui realment ha atiat el foc de les crítiques ha estat José Mourinho. El tècnic mai no ha tingut cap problema per trobar motius que justifiquessin els marcadors en contra. A la tornada de la Supercopa d'Espanya, després de perdre el primer títol de l'any i ficar el dit a l'ull a Tito Vilanova, es va queixar que "al Camp Nou no hi havia aplegapilotes, i això només ho fan els equips petits". Amb l'empat al camp del Racing (0-0) va dir que l'equip "no havia pogut tenir ritme per les simulacions, el cotxe mèdic i tot allò que havien permès" als cantàbrics.

La polèmica està servida quan el rival és el Barça. "Entenc que els jugadors tinguin por de fer-los falta, perquè la història diu que acostumes a veure targeta", va comentar Mourinho després de perdre el clàssic de Lliga al Bernabéu (1-3). O al Camp Nou, acabat d'eliminar de la Copa -el dia que va esperar l'àrbitre al pàrquing-, va dir que "al vestidor he sentit que és impossible guanyar aquí". No són les úniques protestes.

En la derrota al camp del Llevant (1-0), a banda d'acusar els granotes de "saber provocar i simular", Mourinho va protestar un penal que "hauria significat la segona groga i hauria canviat les coses". Per ell, l'àrbitre també va influir en l'empat a casa contra el Màlaga, per no haver xiulat "dos penals enormes". I va ser el responsable que el CSKA empatés en el descompte (1-1), en una jugada on "no va veure" si els seus homes havien comès algun error defensiu perquè "estava massa lluny", però sí que es va fixar "en una falta a Cristiano a l'inici de la jugada".

L'únic dia que hi va haver silenci va ser amb l'empat contra el Vila-real (1-1), però amb trampa. Aquell dia, Pepe li va dir a l'àrbitre: "Quin atracament, fill de puta", segons consta a l'acta. Posteriorment, Emilio Butragueño, director de relacions institucionals del Madrid, va aclarir que els jugadors "callaven per prudència", ja que al Madrigal "havien passat coses estranyes". Ell mateix va assegurar que "no parlaven dels arbitratges", però va afegir: "Esperem que no s'equivoquin fins a final de temporada".

stats