Bàsquet - Eurolliga
Esports 01/02/2023

El Palau, la palanca decisiva del Barça (83-78)

El públic desperta a temps un equip blaugrana que recupera un desavantatge de deu punts

2 min
Sarunas Jasikevicius
  • Barça: Satoransky (9), Laprovittola (5), Kalinic (3), Mirotic (11), Vesely (10) -cinc inicial-; Da Silva, Sanli (3), Abrines (8), Higgins (15), Kuric, Jokubaitis (14) i Tobey (5). Entrenador: Sarunas Jasikevicius.
  • Maccabi: Adams (20), Baldwin (15), Colson (7), Martin (11), Nebo (1) -cinc inicial-; Sorkin (7), Dibartolomeo (2), Hilliard (11) i Braimoh (4). Entrenador: Oded Kattash.
  • Resultats parcials: 20-15 / 21-22 / 21-30 / 21-11
  • Àrbitres: Milivoje Jovcic , Anne Panther i Mehdi Difallah.
  • Eliminats: Cap.
  • Pavelló: Palau Blaugrana. 6.843 espectadors.

El Barça va estrenar una setmana de tres partits al Palau Blaugrana amb una victòria contra el Maccabi (83-78), un rival que últimament se li havia entravessat. L’equip català va completar una remuntada èpica contra un adversari que guanyava per deu punts a deu minuts del final. La reacció del conjunt local, que va saber millorar el nivell físic de la seva defensa en el moment clau, va ser majúscula.

Cory Higgins va liderar la reacció del Barça. “Hem sabut reaccionar quan era el moment de guanyar. Hem jugat bé en els moments decisius”, va dir l’escorta nord-americà, que va sumar 15 punts. “El Palau sap quan l’equip el necessita i avui ha sigut decisiu. La connexió amb l’equip és molt bona. El partit s’havia posat molt difícil i hem aconseguit aixecar-lo. Hem jugat de manera més física i intel·ligent en l’últim quart. Si aprenem la lliçó, és important guanyar partits com aquests contra un rival que ha fet un bon bàsquet”, va dir Sarunas Jasikevicius. L’entrenador lituà va introduir Mike Tobey en la rotació. Nikola Mirotic, que va arribar al descans sense anotar, va acabar el partit amb 11 punts. Un altre dels jugadors locals destacats va ser Rokas Jokubaitis, que va sumar 14 punts.

Nikola Mirotic

El Barça va utilitzar el joc col·lectiu per imposar el seu pla de partit en un primer quart en què l’equip blaugrana va repartir 8 assistències. La proposta culer va servir perquè la diferència local arribés a ser d’onze punts durant un segon quart en què el conjunt israelià va patir per seguir el ritme anotador (39-28). Tot i l’accelerada dels homes de Saras, el Maccabi va arribar a la segona part amb les seves possibilitats de triomf intactes (41-37). 

Una castanya de quart

L’escenari va canviar per complet en la segona meitat. El tercer quart del Barça va ser una castanya. L’equip local es va distreure amb les decisions arbitrals i no va saber aturar Wade Baldwin. El conjunt català va encaixar 30 punts en un període en què el marcador es va capgirar per complet (57-67). Les alarmes es van disparar al Palau Blaugrana, ja que el joc local ofensiu no generava confiança i la seva defensa, menys. El públic va entendre i el seu rol i va despertar els jugadors.

Quan l’escenari feia més por va aparèixer la millor versió dels locals, que van accentuar la seva proposta física. Quan guanyava per sis punts de diferència (68-74), el Maccabi va estar sis minuts sense anotar i va encaixar un parcial de 14-0 que va acabar amb les seves opcions de victòria (82-74). La seva rotació curta va ser una llosa. “L’últim quart ha sigut increïble”, va lamentar Oded Kattash, entrenador d’un Maccabi que va acabar emprenyat per l’oportunitat perduda. e

stats