LLIGA ACB
Esports 04/08/2011

Les eternes contradiccions del FIATC Joventut

àlex Gozalbo
2 min
Jordi Villacampa i Joan Castells van presentar divendres el nou acord de patrocini.

BadalonaEl planter del Joventut de Badalona ha completat una de les millors temporades de la seva història. Els equips infantil i cadet han guanyat el Campionat d'Espanya, mentre que el júnior s'ha proclamat subcampió. A més, el conjunt verd-i-negre es va imposar en la Mini Copa, un esdeveniment que s'organitza de forma paral·lela a la Copa del Rei.

Jordi Martí, responsable de les categories inferiors de la Penya, ho resumeix en sis paraules: "La temporada ha estat molt bona". "Nosaltres intentem fer-ho tot amb el nostre segell, és a dir, amb identitat, compromís i esforç. Tenim delegats que vénen pràcticament a cost zero, i a molts possiblement els està costant diners de la seva butxaca estar amb nosaltres, però vénen al club amb una enorme il·lusió", explica Martí.

Tot i els èxits, el planter no és aliè a la situació econòmica en què es troba el club. "A poc a poc estem intentant que el bàsquet base se situï en la línia d'ajustaments, i tractem que cada decisió que prenem sigui la més encertada. Ara més que mai hem de ser curosos i escollir els millors jugadors", assegura Martí, que confia a repetir els resultats d'aquesta temporada i fins i tot millorar-los.

"El principal objectiu del planter és treure jugadors per a l'equip sènior, però sense perdre la il·lusió per guanyar", apunta Joan Rallo, que aquesta temporada ha estat l'entrenador de l'equip infantil.

La presència de jugadors de la Penya als equips inferiors de la selecció espanyola és quotidiana. N'hi havia quatre a la sub-20 que va guanyar l'Eurobàsquet a Bilbao i tres a la sub-18 que va tornar de Polònia amb la medalla d'or. Ara mateix n'hi ha cinc competint amb la sub-16: Sergi Costa, Agustí Sans, Ferran Ventura, David Iriarte i José I. Nogués.

Nou patrocinador

Aquest moment que viu el planter contrasta amb la realitat del club, que des del 21 d'octubre de l'any passat està en situació de concurs de creditors. L'entitat, que va reconèixer un deute de 15 milions d'euros, pateix per complir amb els pagaments.

La venda del 25% de les accions que el club tenia de Màgic Badalona i l'arribada de FIATC com a nou patrocinador han alleugerat la situació econòmica.

Tot i això, al club badaloní cada vegada li costa més retenir els seus jugadors, que mai acaben de consolidar-se al primer equip. El cas del base Josep Franch, temptat amb sucoses ofertes, és el més recent, però no serà l'últim.

Mentre tracta de fer front a la seva situació econòmica, el Joventut de Badalona busca la manera de protegir-se dels equips amb més pressupost. Per una banda, amb contractes que penalitzen la sortida dels seus jugadors amb una clàusula de rescissió. Per l'altra, introduint-los a la cultura del club.

Tots els jugadors del planter veuen cada dia un cartell en què es destaca una frase de l'exjugador Dejan Bodiroga: "Els joves, de l'únic que han de tenir pressa és de millorar tàcticament". Tota una declaració d'intencions.

stats